Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Salesians) La Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya (FCJDBC) obre una nova etapa amb el relleu de la presidència de l’entitat. Miguel Gómez és el nou president de la federació que pren el testimoni de Fernando Gimeno.

"Confiar i creure en un projecte com aquest". Aquest ha estat el principal motiu de Gómez per agafar aquest relleu. Amb 3 anys, Miguel Gómez va entrar a l'Esplai Arrels de Sant Boi de Llobregat, un dels centres juvenils Don Bosco. Des de llavors, "no he parat de créixer en l'àmbit personal", explica. Al llarg dels anys, Gómez s'ha endinsat en el món de l'educació en el lleure i, segons comenta, cada cop "era més conscient de tot el que pot aportar el lleure". Per aquest motiu, explica que tenir la possibilitat d'entrar al consell i agafar-ne la presidència ha estat una oportunitat que no volia desaprofitar. "Acompanyar a tots els infants, joves i als monitors i monitores dels diferents centres és i serà un gran paler", diu.

Sobre el futur de la FCJDBC, Gómez explica que se la imagina com abans de la pandèmia. En destaca les trobades entre diferents centres i les formacions on poder conèixer altres realitats i altres monitors. També parla de poder fer grans festes amb infants i joves de tots els centres. "Sentir que la federació és casa nostra i poder compartir molts moments amb tota aquesta gran família", és el seu desig.

Uns joves compromesos i resolutius

Fernando Gimeno ha coordinat la FCJDBC durant els darrers tres anys. Els resumeix com "uns anys plens d'aprenentatges". Una etapa que l'ha permès conèixer altres realitats de lleure, "tant a Catalunya, com en altres realitats salesianes de la Inspectoria", explica. Un fet que l'ha ajudat a créixer i "a ser més tolerant i empàtic, a escoltar molt més i estar obert a altres realitats i maneres de fer". Del seu pas en destaca la gent amb qui ha compartit el camí durant aquest temps: "sense aquestes persones, res no hagués estat igual", assegura.

"Compromesos i resolutius". Així defineix els joves dels centres salesians Fernando Gimeno. "Ens ho han demostrat amb totes les iniciatives que han portat a terme durant aquesta pandèmia". "Uns joves que es preocupen pels infants i joves als que eduquen cada cap de setmana", diu. Per a Gimeno són joves molt sensibilitzats i "amb ganes i energies per canviar el món".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.