Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR) Podem relacionar-nos amb la divinitat? Amb aquesta pregunta de fons es presenta el nou curs del centre d’estudis Cristianisme i Justícia ‘Com preguen les religions? Una aproximació a les formes de relacionar-se amb Déu’. Un curs de sis sessions que pretén reflexionar sobre les diferents formes de comunicar-se amb “allò que supera les coordenades humanes de temps i espai”, diuen des del centre d’estudis.

Al llarg de la història de la humanitat, les diferents tradicions religioses han donat forma al desig de relacionar-se amb allò que transcendeix. “L’oració, la meditació o el silenci són clares expressions d’aquest anhel”, diuen des de Cristianisme i Justícia. Però, sovint, “ens passen per alt altres formes de comunicar-nos amb la divinitat”.

El curs, doncs, pretén donar eines per trobar aquests vincles de comunicació. Uns vincles que, segons el centre d’estudis, es poden donar a través de la dansa, d’un ritual o en la quotidianitat del dia a dia.

Les diverses sessions es destinen a temàtiques com la pregària en les diferents religions, el silenci com a punt de trobada, la pasqua o la trobada interreligiosa. També n’hi ha una dedicada a la dansa i al diàleg amb la divinitat. El jesuïta Xavier Melloni, Silvia Palau del centre budista Zen Barcelona, Fatima Ahmed de l’Associació Diàlegs de Dona i la professora de la Facultat de Teologia de Catalunya Claustre Solé. Són alguns dels encarregats de dur a terme aquestes sessions.

Un curs presencial coorganitzat amb l’Espai Interreligiós de la Fundació Migra Studium i que coordina Alícia Guidonet. Compta amb 6 sessions que es realitzaran els dijous de 19 a 20:30 h. La primera d’aquestes sessions serà el 20 de gener. Les inscripcions es poden fer a través del web del centre d’estudis.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.