Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

Find out more

Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri –CR/Roma) A primera hora del matí els bisbes de visita Ad Limina han concelebrat a una de les basíliques majors de Roma, Sant Joan de Laterà. Una basílica papal que havia estat la seu pontifícia fins el segle XIV, on hi ha enterrats diversos papes i la seu del bisbe de Roma.

L’eucaristia l’ha presidit l’arquebisbe Joan Planellas, concelebrada amb la resta de bisbes catalans, els valencians i els de les illes balears. L’arquebisbe de Tarragona ha recordat les vicissituds històriques de la basílica, destruïda i reconstruïda diverses vegades, que ha patit dos incendis i un terratrèmol, i que ha estat seu de cinc concilis ecumènics. Per Planellas, “els avatars d’aquesta basílica són un símbol dels avatars de la vida de l’Església” i mostren “que no sempre s’ha estat atent als signes dels temps”. Tot això mostra, en aquesta peregrinació apostòlica dels bisbes, que “som un engranatge més de la història de l’Església”.

A la basílica considerada “mare i cap de totes les esglésies”, Planelles ha remarcat que l’autoritat de l’Església prové de Jesús, i que “el que dona autoritat a un pastor és la proximitat: a Déu, en la pregària, i a la gent”. En el context d’una visita Ad Limina que pot sembla una prescripció, ha demanat als bisbes “preguntem-nos avui si la nostra força prové de la novetat de Jesús”.

La celebració s’ha fet, íntegrament en castellà, a l’altar major de la Basílica amb el cardenal Joan Josep Omella i Antonio Cañizares, i l’arquebisbe Joan-Enric Vives com a concelebrants principals. També hi han concelebrat una vintena de capellans que acompanyen els bisbes a la visita Ad Limina, amb el grup més nombrós de València. De Catalunya acompanyen els bisbes alguns vicaris generals com Marc Majà de Solsona i Fidel Catalán de Terrassa, o els secretaris generals Joan Pere Pulido de Sant Feliu i Màrion Roca de Barcelona, l’única laica i dona de la comitiva.

Aquest dimarts és un dels dies amb l’agenda més intensa amb les reunions dels bisbes en alguns dels organismes de la Santa Seu més rellevants: la Congregació per als Bisbes, la de Doctrina de Fe, i, a la tarda, a la Secretaria d’Estat.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.