Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Teniu a les vostres mans el primer FECC Informa del nou any, el 843 de la sèrie. Un exemplar que coincideix amb l’inici del segon trimestre, marcat per l’evolució de la sisena onada de la COVID i per la voluntat de l’Administració de mantenir les escoles obertes.

Tot just al llindar d’un nou any, us volem adreçar el nostre millor desig d’un feliç, esperançat i serè 2022.  Davant la incertesa dels temps, siguem agents d’esperança. El papa Francesc, al seu missatge per al món el dia d’Any Nou —data que coincideix amb la commemoració de la Jornada Mundial de la Pau— ens animà a centrar-nos en les coses bones que ens uneixen i denuncià la violència contra les dones, alhora que reconegué que la pandèmia ha deixat moltes persones amb por i en situació compromesa al bell mig de la desigualtat econòmica. 

“Continuem vivint temps incerts i difícils a causa de la pandèmia”, va dir Francesc. “Molts estan espantats pel futur i atabalats pels problemes socials, els problemes personals, els perills derivats de la crisi ecològica, les injustícies i els desequilibris econòmics mundials”.

El Sant Pare també va defensar l'adopció d'una actitud positiva, “una que sempre veu, a l'Església i en la societat, no el mal que ens divideix, sinó les coses bones que ens uneixen”.

El mateix dissabte dia ú, a la seva homilia durant una missa a la Basílica de Sant Pere, Francesc va iniciar l'any nou elogiant la capacitat de les dones per a promoure la pau en el món, i va comparar la violència contra elles amb una ofensa contra Déu. També el mateix dissabte, en un tuit, el pontífex va aprofundir en la seva esperança i estratègia per a la pau. “Tots poden col·laborar en la construcció d'un món més pacífic: partint del propi cor i de les relacions en la família, en la societat i amb el medi ambient, fins a les relacions entre els pobles i entre els estats”, va piular.

Ens espera un any complicat per moltes circumstàncies prou conegudes. La pandèmia i l’organització del retorn a les aules, protocols, programació educativa, renovació de concerts, reptes pedagògics i pastorals...  Que cadascú de nosaltres miri de fer que sigui un any de fraterna solidaritat i de pau per a tots; un any carregat de confiada germanor i d'esperances, que encomanem a la protecció de Maria, mare de Déu i mare nostra.

Bon trimestre!