Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Mans Unides) La missió i compromís de Mans Unides és acabar amb la fam al món, "una xacra inacceptable, contrària a la voluntat de Déu que va crear tot allò que ens envolta pel nostre bé", diuen des de l'ONG. Demanen que cada ésser humà "pugui gaudir d'unes condicions de vida dignes". Un compromís que, avui, és "encara més urgent", asseguren des de Mans Unides.

El nombre de persones famolenques no deixa de créixer i la tornada a la normalitat o la construcció d'una "nova normalitat", com s'insisteix el darrer any, no serà possible per a centenars de milions de persones que estan veient destruïts els seus somnis de poder assolir una vida més humana.

Lluny d'implicar-se com a humanitat en la construcció d'un món més just, fratern, sostenible, que reconegui el paper vital de les cures i la necessitat d'assumir unes opcions de vida i consum més sòbries i raonables, la societat reprèn a marxes forçades un model social i econòmic egoista, consumista i depredador que causa exclusió i devasta la casa comuna. Aquí hi ha l'arrel d'aquest increment en el nombre de persones que pateixen fam al món.

Com asseverava el papa Francesc en el discurs a la FAO l'octubre de l'any passat: "La fam, que per a la humanitat no és només una tragèdia sinó una vergonya, està causada, majoritàriament, per una distribució desigual dels fruits de la terra, a la qual cosa s'afegeix la manca d'inversions al sector agrícola, les conseqüències del canvi climàtic i l'augment dels conflictes a diferents zones del planeta. D'altra banda, es rebutgen tones d'aliments".

El Papa apel·la a la obligació de la ciutadania: "Davant aquesta realitat, no podem romandre insensibles o quedar paralitzats. Tots en som responsables".

La pandèmia està suposant per als més vulnerables una volta més en una situació que ja era insuportable. Assumir la pròpia responsabilitat en aquest canvi de rumb cap a un model de vida digna per a tots és ara, per a Mans Unides, el repte més gran. "Urgeix promoure junts el bé comú, analitzant la realitat i buscant alternatives des dels darrers; reconèixer el destí universal dels béns i comprometre'ns en una solidaritat activa que permeti a cada persona i cada poble ser protagonistes del seu propi desenvolupament i veure respectats els seus drets fonamentals", asseguren.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.