Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR/Sant Joan de Déu) Amb el seu tarannà obert era més fàcil comprendre el carisma de l’hospitalitat. Aquest dimarts ha mort a Saragossa el germà de Sant Joan de Déu Pascual Piles Ferrando a l’edat de 77 anys i amb 56 de professió religiosa. Piles va ser provincial de la província d’Aragó durant 13 anys i superior general de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu durant 12 anys. Com a provincial, va donar suport a Catalunya Religió en els seus inicis.

"Profund coneixedor de la figura de Sant Joan de Déu i fidel transmissor dels valors de l'Orde; accessible, carismàtic, reflexiu i acollidor". Així recorda la família hospitalària a Piles en el comunicat que s'ha fet públic aquest matí on lamenten la seva mort.

L'Orde també destaca el seu llibre 'Siguiendo las huellas de San Juan de Dios Hoy'. Una publicació on "va recollir amb senzillesa i de manera sintètica l'espiritualitat de l'Orde". També recorden les seves paraules en la seva última etapa: "el millor que m'ha pogut passar a la vida és que Déu em crides, en el seu dia, a ser germà de Sant Joan de Déu".

Piles va néixer a Benifaió, València, l’any 1944. Llicenciat en Filosofia, Teologia i Psicologia, es va formar en Infermeria a l’escola de Sant Joan de Déu de Barcelona. El 1994 va ser escollit superior general i va exercir el càrrec fins el 2006. Va ser formador de germans durant nou anys i provincial de la província d’Aragó durant 13 anys (2007-2014). El 2014 va ser rellevat com a superior provincial pel germà José Luis Fonseca. També va exercir com a primer conseller general durant sis anys.

El 2019 Sant Joan de Déu va recollir el testimoni del germà Pascual Piles i la seva trajectòria dins de la col·lecció d’’Històries de vida dels Germans Grans’. Com a religiós defensava que els professionals de la salut han de poder atendre la dimensió espiritual de les persones “perquè la religiositat és sanadora i alliberadora”.

Piles va valorar en l’elecció del papa Francesc que fos “un home evangèlic, senzill, proper als pobres i als que pateixen”. En aquell 2013 en va fer un breu comentari com a provincial de Sant Joan de Déu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.