Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Maristes) Escoltes i monitors del Grup Escolta Champagnat han participat en l'acte 'La llum de la Pau' que ha organitzat l'Agrupament Escolta i Guia Jaume Ortiz a Badalona aquest diumenge. L'acte ha servit per presentar la llum de la Pau que arriba des de Betlem i encendre d'altres espelmes per mantenir viva aquesta flama.

Sota el lema 'Llum quilòmetre 0: apropa la Pau', els Maristes volen encendre la llum de la Pau de Betlem per "recordar-nos la importància de les nostres accions i decisions". "També aquelles que ens poden semblar irrellevants, com les del nostre consum", han explicat.

L'acte ha comptat amb la participació de moltes entitats que eduquen en el lleure a Badalona. Des dels Maristes asseguren que ha estat un moment per celebrar l'arribada de Nadal i de la llum de la Pau. Han volgut transmetre la seva alegria: "Estem molt contents de tenir un trosset de llum a casa nostra".

Una activitat que ha organitzat els Minyons Escoltes i Guies, Salesians i Maristes. Tots ells també han elaborat els materials per treballar amb infants i joves.

La llum de Betlem

Com cada any quan s’acosta Nadal, els escoltes i guies d’arreu del món comencen a treballar en el seu projecte més internacional: 'La llum de la Pau de Betlem'. Des de ja fa anys, els escoltes i guies d’Àustria viatgen a Betlem i allà encenen una espelma. Un cop han retornat a Viena, se celebra un acte ecumènic on, d’aquesta primera espelma, se n’encenen centenars d’altres. A través d'aquestes, la flama es va escampant arreu del món, simbolitzant la pau que s'espera que arribi a tots els racons del planeta.

Tot aquest projecte esdevé realitat no només gràcies als escoltes i guies, sinó també a la col·laboració de milions de persones que, tot i no estar vinculades a l’escoltisme i el guiatge, ajuden a transmetre aquest missatge de pau.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.