Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Catalonia Sacra) Per tal de poder acostar el patrimoni cultural a les persones amb necessitats especials, Catalonia Sacra ha incorporat audiodescripcions per a persones amb discapacitat visual. Els documents d'àudio es poden trobar al seu web i expliquen diferents obres mestres del patrimoni català.

Les pintures murals romàniques de Tomàs Becket a Sant Pere de Terrassa, el retaule gòtic de la Mare de Déu de l'Estrella de la Catedral de Tortosa, la barroca capella dels Dolors de Mataró i les pintures murals de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega, obra contemporània de Josep Minguell. Aquestes són les primeres quatre obres que compten amb aquestes audiodescripcions per a persones cegues i que s'han incorporat en les darreres setmanes.

Els textos han estat elaborats per Joan Rosàs, Marc Sureda i Francesc Miralpeix, que han comptat l'assessorament de Fortià Prat, persona invident de naixement i amb interès per la cultura i el patrimoni. Josep Lloret ha estat l'encarregat de posar-hi la veu.

Catalonia Sacra vol anar ampliant en el futur el nombre d'obres amb audiodescripció, pensant tant amb les persones amb discapacitat visual com en aquelles persones que, una vegada davant l’obra, vulguin utilitzar la gravació per entendre-la molt millor. L'elaboració de les audiodescripcions ha tingut a col·laboració de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Una iniciativa que Catalonia Sacra va començar aquest mes d'octubre amb la incorporació de visites en Llengua de Signes Catalans (LSC) durant les Jornades Europees de Patrimoni.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.