Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) La comunitat cistercenca de Santa Maria de Poblet ha reelegit el monjo Octavi Vilà Mayo com a abat. La votació s’ha fet aquest dijous al matí en el marc d’un capítol de la comunitat. Aquest divendres rebran la visita regular de l’abat general, Mauro Giuseppe Lepori, i de l’abadessa de Talavera de la Reina, M. Eugenia Pablo. Tant la reelecció com aquesta visita de seguiment són procediments habituals que contemplen les constitucions de la congregació.

“Passats sis anys has tingut temps de fer coses i també d’equivocar-te en moltes altres, i han estat uns anys particularment difícils; s’agraeix molt que la comunitat segueixi confiant en tu”, ha valorat el pare abat a Catalunya Religió.

La comunitat cistercenca de Poblet a dia d’avui està formada per 25 monjos i dos postulants. Portes endins, Vilà es planteja “seguir treballant i reforçar cada vegada més la vida comunitària i els lligams entre nosaltres”. I de cara enfora vol “recuperar l’activitat normal d’abans de la pandèmia, hostatgeria inclosa, i els reptes de conservació del monestir”. Ara mateix estan acabant les obres de restauració de l’interior de l’església, que van començar fa cinc setmanes després que es produís un despreniment al sostre de la nau.

La confirmació al càrrec s’ha produït sis anys després que Vilà fos elegit abat, el 3 de desembre de 2015. Així ho va establir la comunitat en l’anterior votació: qui sortís elegit hauria de ser reconfirmat amb una nova votació al cap de sis anys.

El procediment s’estableix també en l’article 87 § c de les Constitucions per als Monjos de la Congregació Cistercenca de la Corona d’Aragó, a la que pertany Santa Maria de Poblet. Unes constitucions que marquen també que el govern de la comunitat es pot exercir fins als 75 anys, moment en què l’abat ha de presentar la seva renúncia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.