Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Federació Catalana de Passions) Amb motiu dels 40 anys de la posada en marxa d'Europassion, que aplega les agrupacions que representen 'La Passió' de tot Europa, Esparreguera acollirà l'assemblea 2022 d'aquesta organització. La Passió d'Esparreguera va demanar ser seu d'aquesta assemblea per commemorat l'aniversari d'Europassion en el mateix municipi on es va gestar. La trobada serà el 4, 5 i 6 de març de 2022.

"L'organització és tot un repte per la gran quantitat d'assistents que vindran de tot Europa i per la complexitat dels actes que es duran a terme", asseguren des d'Esparreguera. De fet, son més de 80 entitats que es troben en 16 països diferents les que conformen l'Europassion. Una agrupació que va néixer gràcies a l'impuls de les passions d'Esparreguera, Olesa i Ulldecona; juntament amb tres passions franceses.

Tret de sortida de la Federació Catalana de Passions

Tot això s'ha pogut saber en l'assemblea general d'inici de curs de la Federació Catalana de Passions que ha donat el tret de sortida a la temporada 2022. S'ha celebrat aquest 30 d'octubre a l'església de Santa Maria de la Geltrú de Vilanova i la Geltrú.

En l'assemblea s'ha anunciat el retorn de la Fira Passió a Esparreguera després de dos anys d'aturada. També s'ha parlat sobre el fons documental de totes les entitats en col·laboració amb el Centre d'Estudis Passionarium per donar a conèixer la història de les diferents passions. Aquest es posarà en marxa en les properes setmanes. Una altra de les notícies que ha deixat l'assemblea és la presentació de la temporada que, com cada any, comptarà amb l'assistència de totes les passions que formen la Federació. Enguany aquesta presentació es farà amb l'entrada del Via Crucis Vivent de Sant Hilari Sacalm.

Durant l'assemblea han participat Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular, i Mercè Mateo, regidora de cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.