Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Glòria Barrete –CR) Silenci, definit al diccionari com el fet de no parlar, de callar. En contextos d'espiritualitat i en nombroses tradicions religioses, però, el silenci és quelcom més que no produir soroll. Què és, doncs, el silenci? Per què serveix i per què sembla qua avui tothom necessita silenci? La primera sessió del club de lectura 'Amb fe de llibres' d'aquest curs ha comentat el llibre editat per Viena Edicions Les claus del silenci. L'art de viure, de la documentalista, filòloga i doctora en humanitats Teresa Guardans.

► Podeu recuperar la conversa aquí.

El silenci és quelcom més que no parlar i no produir sons ni soroll. És quelcom que pacifica, que transporta fins al més profund d'un mateix, que ens convida a abandonar l'ego per poder passar a l'acció a través del silenci. Un concepte complex, profund, i estudiat per diferents autors al llarg de la història. Guardans dedica al silenci 170 pàgines en format llibre. Un llibre àgil, ben narrat i descriptiu que transporta al llarg de vuit capítols pels passos necessaris que calen per comprendre el silenci.

Al llarg del llibre l'autora també proposa uns exercicis de pràctica silenciosa. Una pràctica que "no tan sols va lligada a la tradició espiritual oriental" sinó que és present en nombroses tradicions religioses i on les figures i llibres de referència de cadascuna d'elles en parlen sovint.

Un silenci "necessari per a tothom", que malgrat ser actualment el fil conductor de nombroses activitats, recessos i propostes d'oci per a molta gent no suposa mai "fugir de res".

La propera sessió del club de lectura tindrà lloc el dimarts 2 de novembre a les 18h. amb el comentari del llibre Dones valentes, de la periodista Txell Feixas. Cal inscriure's a la sessió.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.