Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Església de Barcelona) Aquest dijous al vespre s’ha inaugurat al Museu Diocesà de Barcelona l’exposició de fotografies El que no es dona es perd de la germana Isa Solá (1965-2016), missionera barcelonina de la congregació Jesús-Maria. Prèviament, s’ha celebrat una missa a la cripta de la Catedral de Barcelona en memòria de la religiosa, que avui fa cinc anys fou assassinada a Haití.

El bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo, ha presidit aquest vespre ambdós actes que han comptat amb la presència, entre d’altres, de la directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Yvonne Griley; la directora de l’oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, Anna Salvador; la màxima responsable de la congregació de Jesús-Maria al món, Monica Joseph; la provincial d’Espanya d’aquesta congregació, Marta Guitart, i representants dels centres educatius de Jesús-Maria a Barcelona.

L’exposició El que no es dona es perd ha estat possible gràcies al Museu Diocesà, l’empresa Witte i Solá (WyS) i la Congregació de Jesús-Maria. Es podrà visitar de dimecres a dilluns de 10 a 20h. El Museu Diocesà ha preparat activitats paral·leles per als grups escolars que visitin l’exhibició. Els comissaris són Mey Zamora, autora de la biografia d’Isa Solá, i Javier Solá, un dels germans de la missionera. La mostra estarà oberta des d’avui fins al 8 de novembre.

La Gna. Isa Solá (1965-2016) tenia cinquanta-un anys quan va ser assassinada en el centre de Port-au-Prince, capital d’Haití. Era el 2 de setembre de fa cinc anys. En portava vuit al país, un dels més pobres del planeta, treballant en l’àmbit educatiu i sanitari.

Solá era religiosa de la congregació de Jesús-Maria, on havia estudiat durant la seva infantesa i adolescència. L’únic objecte de cert valor que va atresorar en vida va ser una càmera fotogràfica. La mostra recull 35 imatges agrupades en tres apartats: paisatge, retrats i escenes. Les fotografies transmeten la seva mirada nítida i apassionada cap a Haití i la seva gent. Malgrat viure envoltada d’extrema pobresa, Isa Solá va posar el focus en ressaltar la bellesa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.