Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Vatican News) El Papa Francesc ha subratllat en repetides ocasions que la salut és un dret de tots i ha de ser protegida per a tothom. Les seves paraules s'han traduït sovint en gestos concrets d'ajuda, especialment per als països més afectats per la pandèmia i amb menys recursos, mitjançant l'enviament de subministraments mèdics i fons. D'altra banda, a finals de maig va concloure la vacunació contra la Covid al Vaticà amb l'administració del vaccí a 300 persones vulnerables i pobres. La veu del Papa sempre ha convidat els ciutadans -subratllant també la conveniència de suspendre les patents de les empreses farmacèutiques- a acceptar la immunització extensiva com un bé comú universal.

Aquest dimarts el Pontífex ha tornat a tocar el tema, aquesta vegada apel·lant a les consciències de tots, amb un missatge en vídeo en què demana una actitud responsable per afrontar junts la pandèmia. “Amb esperit fraternal, m'uneixo a aquest missatge d'esperança per a un futur millor. Gràcies a Déu i a la feina de molts, avui disposem de vacunes per protegir-nos de la Covid-19. Això dona esperances d'acabar amb la pandèmia, però només si estan a l'abast de tots i si treballem junts”, ha afirmat Francesc.

L'amor també és social i polític

El Papa ha convidat a considerar l'amor com un prisma que reflecteix la lluminositat de gestos que es creuen petits però que tenen una repercussió universal: “Vacunar, amb vacunes autoritzades per les autoritats competents, és un acte d'amor. I ajudar que la majoria de la gent es vacuni és un acte d'amor. Amor per un mateix, amor per la família i els amics, amor per tots els pobles. l'amor és també social i polític, hi ha l'amor social i l'amor polític, és universal, sempre desbordant de petits gestos de caritat personal capaços de transformar i millorar les societats”.

L'agraïment i la benedicció de Francesc s'entrellacen amb una invitació a realitzar un gest que ell compara amb un gra de sorra. “Tots podem, amb la vacunació, cooperar en un futur millor”, ha assegurat.

Crida conjunta dels bisbes llatinoamericans

La crida del Papa troba ressò en diversos cardenals llatinoamericans, regió a la que ha dirigit el seu missatge, que recorden unànimement la necessitat de vacunar-se contra el coronavirus. El mexicà José Horacio Gómez, president dels bisbes d'Estats Units, espera que amb l'ajuda de la fe la gent pugui afrontar els riscos de la pandèmia i que tothom es pugui vacunar. Carlos Aguiar Reptis, arquebisbe de la Ciutat de Mèxic, va fer una crida a la vacunació des del nord fins al sud de continent perquè -va dir- tots estem interconnectats i l'esperança ha de ser sense exclusió. El cardenal Hummes, del Brasil, es fa ressò de les paraules del Papa: “vacunar-se és un acte d'amor per a tots” i assenyala que amb els heroics esforços del personal sanitari s'han produït vacunes segures i eficaces per a tota la família humana. El cardenal salvadorenc Rosa Chávez va parlar d'una “responsabilitat moral per a tota la comunitat”: “La nostra decisió de vacunar-nos afecta altres”. El cardenal hondureny Óscar Rodríguez Maradiaga també va expressar el seu suport a la campanya de conscienciació:”Encara hem d'aprendre més sobre el virus, però una cosa és certa: les vacunes autoritzades funcionen i salven vides, són una clau per a la curació personal i universal”. Des del Perú, Miguel Cabrejos, president de el Consell Episcopal Llatinoamericà (CELAM), va fer una crida a la unitat i reprendre l'aspecte de la protecció de la nostra salut integral, convidant a vacunar-se perquè “la vacunació és segura i eficaç”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.