Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Fundació Pere Tarrés) Anar de colònies és una experiència única, educativa i plena de sentit per als infants, adolescents i joves. Llavors per què limitar-ho als més petits de la casa, per què no permetre que tota la família participés en les activitats d’educació en lleure a les cases de colònies? Aquesta va ser la pregunta que es va fer la Fundació Pere Tarrés fa uns anys quan va posar en marxa la proposta “Vacances en família” i que els darrers els darrers estius ha experimentat un èxit de participació i entusiasme per part de les famílies.

Enguany, el nombre de reserves per aquesta temporada s’ha incrementat un 60% respecte l’estiu passat i un 44% respecte el del 2019, l’any abans de la pandèmia. Es tracta d’unes vacances divertides, però també educatives i amb sentit, compartides amb la família que s’allotja a les cases de colònies que la Fundació Pere Tarrés té distribuïdes per tot el territori català. Del 31 de juliol al 4 de setembre, infants i adults comparteixen l’esperit de colònies d’estiu: es dorm en lliteres, es fan excursions, gincames, esports, jocs, astronomia i tot tipus d’activitats per descobrir l’entorn de les cases de colònies situades a Llívia (Cerdanya), Calafell (Baix Penedès), Cases d’Alcanar (Montsià), La Pobla de Lillet (Berguedà), Salardú (Vall d’Aran), Rialp (Pallars Sobirà), Guàrdia de la Noguera (Noguera) i Cantonigrós (Osona).

Totes aquestes iniciatives educatives i lúdiques estan dinamitzades per monitors i monitores especialitzats de la Fundació Pere Tarrés. Cal destacar que les activitats s’engloben en la filosofia de lleure educatiu, per la qual cosa a través d’aquestes tant adults com nens i nenes adquiriran nous coneixements.

A més, aquesta modalitat de vacances també permet conviure amb altres famílies, cosa que comporta que els pares, mares, nens i nenes puguin compartir temps, experiències i converses amb altres persones de la seva edat. Tot plegat, representa un enriquiment social i vivencial tant per a grans com per a petits.

“És una oportunitat de fer turisme de proximitat, de territori, de país i d’estar a prop de casa. Aquesta es tracta d’una proposta educativa on les famílies poden gaudir de la natura i passar unes colònies juntes. Així doncs, els infants viuen amb els seus pares allò que han fet amb els amics: una experiència de colònies”, explica Albert Riu, director del Servei de Colònies de Vacances.

D’altra banda, cal destacar que les famílies que ja han participat en aquesta proposta vacacional l’han valorat molt positivament. Entre les principals coses que destaquen són els entorns naturals, els espais de les cases i el servei rebut. També obtenen una valoració molt alta els monitors i les activitats realitzades.

Mesures per prevenir la covid

Malgrat que la campanya de vacunació prospera correctament, aquest estiu encara s’han de mantenir les mesures de prevenció de la pandèmia. Per això, des de la Fundació Pere Tarrés s’han adoptat estrictes mesures de sanitat i de seguretat per evitar la propagació de la covid.

En aquest sentit, les instal·lacions es netejaran constantment tant interiors com exteriors alhora que es ventilaran perquè estiguin airejades. En cada habitació, només hi podrà haver una unitat familiar, mentre que es mantindrà una distància 1,5 metres entre cap i cap de les persones que dormin a l’estança.

Pel que fa a les activitats, es prioritzarà les que es puguin desenvolupar a l’aire lliure. A més, es mantindrà una distància de dos metres entre els membres de les diferents famílies. Pel que fa a la mascareta serà obligatòria tant en espais exteriors com interiors.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.