Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Direcció General d’Afers Religiosos) La Generalitat de Catalunya ha fet pública la resolució definitiva de concessió de les subvencions en matèria d’afers religiosos per a actuacions del 2020.

Aquestes resolucions responen a la convocatòria publicada al DOGC el 10 de febrer del 2020 a la qual es van presentar 32 sol·licituds per a un total de 39 actuacions. Finalment, s’han subvencionat 36 actuacions realitzades per 31 entitats, amb un import total de 346.499 €.

El conjunt d’aquestes actuacions s’han dividit en tres línies diferents: programes de coordinació, assessorament i suport a entitats religioses; actuacions de promoció de la llibertat religiosa i el diàleg i, finalment, difusió sobre la pluralitat religiosa a Catalunya.

Totes aquestes activitats han suposat una despesa de 798.148,23 € i s’han sol·licitat, en aquesta convocatòria, un total de 513.679,18 €.

De les 39 actuacions, s’han inadmès dues accions per incompliment de les bases reguladores i una tercera ha estat desistida per l’entitat sol·licitant.

Ajuts a la recerca

La Direcció General d’Afers Religiosos també ha publicat la proposta de resolució provisional de la convocatòria d’ajuts a la recerca en matèria d’afers religiosos. Aquests ajuts tenen una dotació pressupostària de 40.000 euros.

S’hi han presentat divuit projectes, dels quals s’ha inadmès un per incompliment de les bases reguladores.

La proposta preveu donar suport a cinc projectes que versen sobre les temàtiques següents: diàleg interreligiós i educació en el lleure; atenció a la diversitat cultural, religiosa i espiritual en l'atenció sanitària maternoinfantil; religiositat i resiliència familiar en temps de la COVID-19 a Catalunya; gènere, diversitat sexual i pluralisme religiós en el teixit associatiu local a Catalunya, i què fan les comunitats religioses i què podem esperar que facin per la societat.

El període per presentar el document d’acceptació de l’ajut, respondre els requeriments, presentar al·legacions o desistir de la sol·licitud és del 14 al 27 de juliol de 2021, ambdós inclosos.

El compromís de la Direcció General d’Afers Religiosos amb el foment de la recerca en aquesta matèria es manté des del 2014, amb l’inici de les convocatòries RELIG, que arriben enguany a la sisena edició i que han permès donar suport a un total de 35 projectes, distribuïts territorialment per tot Catalunya entre centres públics i privats del sistema universitari català.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.