Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR/Bisbat de Sant Feliu) El bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, ha beneït aquest dissabte un nou temple a la urbanització Rat-Penat, al terme municipal de Sitges. D’acord amb l’aforament recomanat, una cinquantena de persones van participar en aquesta primera missa que inaugurava l’església, construïda de bell nou. Han acompanyant el bisbe Cortés com a concelebrants el rector de Sitges, Josep Pausas, l’actual rector de Castelldefels, Juan Antonio Vargas, i també l’anterior rector, Xavier Sobrevia.

L’edificació d’aquest nou centre de culte, dedicat al Sant Crist, ha estat iniciativa d’un particular. Juan Antonio Bertran ha volgut que la darrera parcel·la d’aquesta urbanització situada al massís del Garraf oferís aquest equipament religiós, al servei dels qui freqüenten la urbanització i dels fidels en general. Un cop acabada, guarnida amb obres d’art procedents de diverses donacions i equipada amb tot el necessari per al seu funcionament, Bertran ha fet donació de la capella al Bisbat de Sant Feliu de Llobregat.

Segons l’acord establert, i per proximitat a aquest nucli urbà, l’atenció i el seguiment pastoral d’aquest temple es realitzarà, presumiblement, des de la Parròquia de Santa Maria de Castelldefels. Hi haurà una comissió mixta, amb membres de la parròquia i de la urbanització, que vetllaran per la coordinació de l’acció pastoral i de les celebracions, així com per garantir el manteniment i la custòdia del temple.

Actualment Castelldefels és parròquia única, i això fa que sigui la més poblada de tota la diòcesi. Amb Juan Antonio Vargas de rector, fins ara formen part d’aquesta parròquia quatre temples diferents: l’església de Santa Maria, a la plaça de l’església; la de Nostra Senyora de Montserrat, a Vista Alegre; la de Nostra Senyora Verge del Carme, a Can Bou; i la de Santa Eulàlia, al barri de Bellamar. Si progressa l’acord, s’hi sumarà també el nou edifici a la urbanització de Rat-Penat de Sitges.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.