Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Vedruna) “Fer la voluntat de Déu, servint als més necessitats des d'allò que ens configura: ser pobres, fraternes i orants”. Així ha resumit la nova provincial, Dolors Sitjes, les prioritats per al pròxim trienni en una emotiva cerimònia celebrada a Vic. La general, María Inés García, va afegir com a prioritat un encàrrec que li va com a anell al dit a la nova superiora d'Europa, infermera de professió: “abraçar la vulnerabilitat”.

“Et comunico que t'hem nomenat superiora de la Provincia Vedruna Europa per al trienni 2021-2024. Accepta aquest servei d'animar i coordinar la vida i missió de les germanes i comunitats al costat de les germanes del teu equip i conservant la unitat del carisma en comunió amb tota la congregació”. La general de les Carmelites de la Caritat Vedruna, María Inés García, oficialitzava amb aquestes paraules el nomenament de Dolors Sitjes, a les qui acompanyaran en l'Equip Provincial María Irizar i Carmen Montes.

L'església de la Casa Mare a Vic i el dia, no menys assenyalat per a la congregació, de la festivitat de la Verge del Carmen, van conformar un marc ple de simbolisme per al relleu dels equips, en una cerimònia cuidada fins a l'extrem en els més petits detalls per les organitzadores: la provincial sortint, María Gracia Gil, i la fins ara consultora, Luisa Villanego.

La nova provincial, a primera línia durant la pandèmia

L'agraïment a l'equip provincial sortint i la benvinguda al nou va anar a càrrec d'algunes desenes de representants de les comunitats de Catalunya, atès que, per motius sanitaris, la resta va haver de conformar-se amb seguir l'acte pel canal de YouTube de la província.

El record a la pandèmia va estar molt present al llarg de tot l'acte, no sols per la condició d'infermera de la nova provincial, que ha estat en els últims mesos a primera línia contra la covid a l'Hospital de Granollers. María Inés García va al·ludir a la pròxima assemblea de la Unió Internacional de Superiores Generals que estarà dedicada a “abraçar la vulnerabilitat, fent camí sinodal”, alguna cosa –va dir– que bé pot “servir com a projecte per a la nostra pròpia Família Vedruna”.

Representants de les tres zones en què es divideix la PVE van prendre la paraula per posar en valor la rica diversitat interna a la Família Vedruna, i per agrair a l'Equip Provincial sortint la seva proximitat durant els mesos més durs de la pandèmia.

La situació política catalana

Des de la Zona C, que abasta el territori de Catalunya, es va agrair també “la comprensió” del “nostre sofriment” per “la nefasta situació política a la qual està sotmesa el nostre país”, un altre dels assumptes que ha marcat la vida interna de la PVE en l'últim trienni, donat l'alt percentatge de germanes catalanes. Tot això, sense oblidar el repte d'avançar en la unificació de la nova Província Europa.

Paraules també plenes d'agraïment, finalment, per part de la nova Provincial: a l'Equip General, per la confiança dipositada; a la PVE, pel càlid acolliment, i a l'Equip Provincial sortint, pel seu servei d'acompanyament a la província, “sempre amb la mirada fixa en Jesús”. Ara, igual que Joaquima, “l'objectiu de la nostra vida” en la PVE és “fer la voluntat de Déu, servint als més necessitats des d'allò que ens configura: ser pobres, fraternes i orants”, va concloure Dolors Sitjes.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.