Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

Find out more

(Claret) L’Editorial Claret publica 'Pere Casaldàliga. Quan la fe es fa poesia', quan es compleix gairebé un any de la mort del bisbe claretià i justament la setmana vinent es retrà un nou homenatge públic al bisbe a la ciutat de Barcelona. El proper 8 d’agost del 2021 farà un any que el qui va ser un referent de la lluita per la justícia i la defensa dels més vulnerables ens va deixar.

Pere Casaldàliga va arribar a Brasil fa més de 50 anys per fundar una missió a l'estat de Mato Grosso i ja no va tornar mai més a Catalunya. Va dedicar la seva vida a la lluita per la causa del món indígena, l’alliberament dels pobles i l’Església dels més pobres. El bisbe claretià va viure una vida plena, solidària i compromesa.

El bisbe i activista va ser el primer català en obtenir el Premi Internacional Catalunya, un reconeixement que atorga la Generalitat i que és un reconeixement a aquelles persones que han contribuït a desenvolupar valors culturals, científics o humans arreu del món. El guardó, concedit el 2006, reconeixia la seva dedicació durant més de 40 anys defensant les comunitats indígenes de l'explotació dels terratinents.

Michael Moore, autor del llibre Pere Casaldàliga. Quan la fe es fa poesia, afirma que quan la fe es fa poesia, ens permet endinsar-nos al misteri de Déu i al misteri de la vida. En el llibre, Moore intenta escoltar la veu de Déu en la veu del poeta d’Araguaia. El resultat és una mirada contemplativa de les nostres històries a la llum de Jesús de Nazaret tal i com la dibuixa Pere Casaldàliga. "No solo podrá escuchar en sus poesías el eco del grito comprometido de la vida del obispo del Araguaia, sino toda su vida que se revela en cada uno de sus versos”.

De manera senzilla, entenedora i amb una gran sensibilitat poètica, Michael P.Moore (La Plata, 1964), ens apropa al bisbe claretià a través de la seva poesia, analitzant i aprofundint en els seus versos. Moore és un germà franciscà de l’Ordre de Frares Menors, llicenciat en Filosofia per la Universitat del Salvador i doctor en Teologia per la Pontifícia Universitat Gregoriana. Va ser rector de l’Institut Teològic Franciscà «Fr. Luis Bolaños» i actualment és professor titular a la Universitat Catòlica de Córdoba.

L’autor afirma que tant de bo, aquestes pàgines, mitjançant la poesia de Pere Casaldàliga, ens invitin a apropar-nos al Misteri que envolta les nostres vides tot donant un sentit últim a les grans qüestions: per què, per a què i com viure. I llavors animar-nos a preguntar, una vegada i una altra, qui i com és el Déu en qui creiem.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.