Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Solidaritat SJD) La nova edició adaptada de la Magic Line es consolida a Barcelona, Mallorca i València i arriba més lluny que mai portant la solidaritat a llocs com: Canàries, Sevilla, Euskadi, Madrid, Galícia, els Pics d’Europa i Anglaterra, Japó, Holanda o Nova Zelanda.

Aquest diumenge es va celebrar la 8a edició de la Magic Line SJD, la caminada solidària de Sant Joan de Déu. Els prop de 900 equips han caminat per tot arreu on han volgut i han fet una captació total que, un cop tancada l’edició, superarà els 150.000 euros. Tot el que els equips han aconseguit amb les seves accions solidàries es destinarà a finançar projectes socials i sanitaris que ajudin a pal·liar els efectes de la COVID-19.

La caminada d'enguany estrenava un model nou que ha permès, per primer cop, se celebri per tot arreu. Malgrat la dificultat de l’any viscut, Sant Joan de Déu ha sabut trobar una oportunitat de creixement territorial. Això ha fet que la mobilització tingui equips repartits per diferents territoris: Catalunya, Mallorca, València, Sevilla, País Basc, Madrid, el camí de Santiago o els Pics d’Europa. La Magic Line també ha tingut presència internacional amb equips a Escòcia i el Brasil. Junts i juntes hem caminat més de 58.000 km plens d'il·lusió i solidaritat que ens han permés fer una volta i mitja al món!

Els equips participants a la Magic Line Sant Joan de Déu fa mesos que fan accions solidàries per recaptar diners el que ha permès sumar més de 150.000€ que es destinaran íntegrament a projectes que desenvolupen els centres de Sant Joan de Déu per a persones en situació de sense llar i dependència, persones amb problemes de salut mental o discapacitat intel·lectual, persones migrants, persones grans i infants malalts, entre d'altres.

L'empresa Basetis ha desenvolupat una aplicació mòbil descarregable a través de la qual l’organització ha pogut garantir la seguretat sanitària, respectant així les mesures COVID-19 aplicades arreu dels territoris. A través d’un algoritme, l’app ha controlat l’afluència de gent i proposa rutes alternatives en el cas que detecti massa concentració.

Aquest any les xarxes socials han estat el punt de trobada dels equips on, juntament amb l’app, han pogut trobar vídeos, dinamitzacions, missatges i moltes sorpreses més.

La Magic Line SJD destaca per ser un motor d'implicació ciutadana i solidaritat, generant més de 500 accions solidàries arreu per ajudar persones que passen per situacions complicades per motius econòmics, socials o de salut. Equips d’escoles, d’empresa, d’esplais, d’amics, de familiars... es posen un repte solidari en el moment de la inscripció i organitzen activitats per assolir el seu repte solidari. La Magic Line SJD destaca per ser una proposta de ciutat, implicant institucions, entitats, empreses i persones a títol individual sota un objectiu comú: combatre l’exclusió social. Destaca també per ser un esdeveniment inclusiu, generant espais de participació per a tothom: s’ofereixen recorreguts aptes per a diverses condicions físiques, amb opcions per a persones amb mobilitat reduïda; s’incorporen persones amb diversitat funcional i/o amb risc d’exclusió social en el voluntariat i en la caminada i es financen programes socials per a reduir estigmes i fer més autònomes les persones en situació de vulnerabilitat.

Implicació d'empreses, institucions i ajuntaments

Un any més el compromís de les empreses amb la mobilització és molt important. Enguany hem seguit comptant amb el suport, com a col·laborador, de la Fundació La Caixa i el patrocini d'Aigües de Barcelona que, a més, ens han ajudat a reduïr els residus gràcies a les cantimplores incloses en les bosses dels participants. Igualment, enguany ha estat la primera participació d'Ysana (Pharmalink) com a patrocinador i aportant producte als participants. També hem tornat a veure els equips de Zurich, Damm, Deutsche Telekom, Arpuba, Avanttic, Marriott Hotels, Medichem, Paci Global i Bayer, als que s'han sumat Cofidis i Nestlé promovent hàbits saludables i Vins el Cep Altima i Veepee per primera vegada. Arts Hotel Barcelona, el Castillo Hotel Son Vida de Palma de Mallorca, H10, Vueling i KPsport han col·laborat en els sorteig d'experiències.

Per una altra banda, hem comptat novament amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona a través de l'Institut Barcelona Esport i de molts altres ajuntaments i institucions locals que se l'han fet seva i ens han ajudat a arribar molt més lluny com són l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès, l'Ajuntament de Tiana, l'Ajuntament d'Inca, el Govern i consell insular de Mallorca, l'Ajuntament de Capdepera (Mallorca), l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, l'Ajuntament de Sant Llorenç de Cardassar (Mallorca), l'Ajuntament de Rellinars, l'Ajuntament de Torredembarra, la Diputació de Lleida, la Direcció d'Esports de l'Ajuntament de Mataró, la Direcció Insular d'Esports del Consell de Mallorca, el Consell Comarcal del Segrià, l'Ajuntament de Vic, l'Ajuntament d'Avinyó, l'Ajuntament de Girona, l'Ajuntament de El Figaró, l'Ajuntament de Borredà, l'Ajuntament d'Igualada, l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, l'Ajuntament de Palautordera, l'Ajuntament de Puigcerdà, l'Ajuntament de Sant Celoni, l'Ajuntament de Sant Joan Despí, l'Ajuntament de Vilafranca del Penedés, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, l'Ajuntament de l'Hospitalet del Llobregat, l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, l'Ajuntament de Sant Boi i l'Ajuntament de Canyelles.

Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.