Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR) El patronat de la Fundació Catalunya Religió compta amb tres nous membres i nou president. Carles Duarte és el nou president i també s’incorporen al patronat el periodista Oriol Llop i la filòloga Noemí Ubach. Carles Duarte, poeta, director general de la Institució Cultural del CIC i expresident el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), ja havia copresidit el Consell Editorial de Catalunya Religió i ha estat vinculat al projecte des dels inicis. Substitueix Eduard Ibáñez que ha estat president de la Fundació des de la seva constitució i que el passat mes de març va deixar el patronat per raons professionals. Durant més de deu anys ha estat una de les persones que més ha contribuït a consolidar el projecte de Catalunya Religió.

El patronat també es renova amb Oriol Llop i Noemí Ubach. Llop és periodista vinculat a Ràdio Estel i Signes dels Temps en l’inici de la seva etapa professional. És professor associat a la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra i, entre altres, durant dotze anys ha estat director de Comunicació d’ESADE. Noemí Ubach és professora de català i amb una àmplia implicació en moviment eclesials d’Acció Catòlica. Va ser presidenta del Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona i forma part del col·lectiu Alcem la Veu. Treballa al Consorci per a la Normalització Lingüística a Santa Coloma de Gramenet.t.

Foment de la presència pública del fet religiós

El 2009 l’Associació Cercle d’Estudis Conciliars va impulsar Catalunya Religió i el 2018 l’associació es va convertir en la Fundació Catalunya Religió. Una fundació és una figura jurídica sense ànim de lucre que garanteix que els seus ingressos, actius econòmics i totes les activitats que porta a terme estiguin destinats a la finalitat fundacional. Alhora, exigeix més transparència en la seva gestió, sota el control del Protectorat de Fundacions de la Generalitat de Catalunya.

Els estatuts de la Fundació Catalunya Religió fixen com a primera finalitat “el foment de la presència pública del fet religiós en general i, en particular, del cristianisme” i de tots aquells “esdeveniments que es considerin rellevants sobre les confessions, entitats, institucions i tradicions religioses presents a Catalunya”. Aquesta finalitat es concreta amb el sosteniment i la gestió del projecte comunicatiu de Catalunya Religió.

Actualment el patronat està format per Carles Duarte (president), Míriam Díez (vicepresidenta), i com a vocals Ignasi Garcia i Clavel, Núria Iceta, Oriol Llop, Manuel Manonelles, Noemí Ubach i Anna Vilà. Jordi Llisterri és el director de Fundació i secretari del patronat. Els patrons no perceben cap retribució i són els responsables de vetllar per l’adequació de la gestió i de les activitats de la fundació a les finalitats fundacionals.

El projecte Catalunya Religió se sosté econòmicament amb les donacions dels lectors, les aportacions de les entitats i congregacions religioses que hi donen suport, de publicitat i patrocinis, i de subvencions de concurrència pública. Els donatius a la fundació es poden acollir a desgravacions fiscals de fins el 80%.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.