Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(La Salle) Els alumnes de 4t de l’ESO de La Salle Figueres ha realitzat durant aquest segon trimestre un Projecte de Memòria Històrica de manera transversal a les assignatures de Socials, Religió i Literatura Castellana. En grups, han dissenyat i redactat un diari amb continguts de les tres branques viscuts a Espanya durant la Guerra Civil i el franquisme.

Per a fer-ho possible, els alumnes s’han vist immersos en diversos projectes. Un taller organitzat pel Museu de l’Exili d’Agullana sobre les conseqüències, circumstàncies i realitat de l’exili a la Guerra Civil Espanyola, la Segona Guerra Mundial i en l’actualitat, a través de quatre testimonis que l’han viscut en primera persona. El projecte 'Encara hi ha algú al bosc', obra de teatre, documental i fotografia de Cultura i Conflicte que pretén donar veu a les dones víctimes dels conflictes a Bòsnia i Hercegovina. I, finalment, van compartir les històries de les vides d’avis i àvies dels alumnes, poden contrastar passat i present des de la proximitat.

Per a La Salle Figueres la memòria històrica és "un patrimoni de tots que cal conservar i traspassar a les noves generació per a la consolidació identitària de la comunitat i d’un pensament crític, i la construcció d’una societat millor".

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.