Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Jesuïtes) Ignatius 500 és l'Any Ignasià que els jesuïtes celebren per commemorar el cinquè centenari d'una experiència que va transformar a Ignasi de Loiola per sempre, i va donar lloc a una espiritualitat que ha facilitat la trobada amb Déu de multitud de persones de generació en generació.

Se celebra a tot el món entre el 20 de maig de 2021, aniversari de la ferida soferta per Íñigo de Loiola a Pamplona, i el 31 de juliol de 2022, festivitat de Sant Ignasi. Però Ignatius 500 és més que una commemoració. A més de recordar un esdeveniment històric d'importància universal, els jesuïtes ho viuen com una oportunitat d'actualitzar aquesta experiència a dia d’avui, en la relació de cada creient amb Déu, amb els altres i amb la Creació.

El lema d'aquest aniversari: “Veure noves totes les coses en Crist”, convida a tenir sempre els sentits oberts per captar les necessitats de l’entorn, preguntant en tot moment com podem ajudar a transformar la realitat; és assumir les nostres pròpies limitacions, com va fer el mateix Ignasi; és sortir al camí, per anar descobrint a aquest Déu que habita i treballa en totes les criatures, i contemplar-lo en tot el que ens esdevé.

El nou web de Ignatius 500 i les xarxes socials que s'acaben d'estrenar tenen com a missió ajudar a sensibilitzar en aquesta direcció en els mesos previs i durant la celebració d'aquest any ignasià.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.