Salta al contenuto principale

Amb el títol Cendra enamorada, arriba el lliurament del butlletí Llambregades de pastoral educativa del mes de febrer. Aquest número vol ser una doble invitació: d'una banda, viure i proposar aquest temps litúrgic a tota la comunitat educativa i, de l'altra, animar a la participació a la 14a Jornada de Pastoral Educativa "co[n]VID[A]". Per això es poden enviar propostes i materials de quaresma a pastoralfecc@gmail.com i descarregar el díptic de la 14a JPE inserit en el butlletí.

En el primer apartat de reflexió apareix l’article del Departament de Pastoral de la FEC, PDA. L’agenda quaresmal escolar, on es fa una semblança pedagògica entre els maquinaris electrònics que responen a aquestes sigles i la triple tasca quaresmal: Pregària, Dejuni i Almoina. Tot seguit, es presenten tres bones pràctiques de pastoral educativa. La primera, “KIDSQUESI”, parteix de l’àmbit de l’educació en el lleure vinculat amb les noves tecnologies i la comunicació per tal de cercar la participació dels infants en l’acció evangelitzadora dels centres d’esplai. Les dues següents, “Cartellera viva” i “Encesa solidària”, són recull de les bones pràctiques compartides durant les Trobades Territorials de Caps de Pastoral Educativa, que es van desenvolupar el passat mes de gener i on van participar més de 115 centres.

Les dues pàgines següents canvien el format del butlletí per presentar-se com un díptic sobre la propera 14a Jornada de Pastoral Educativa, on hi ha inserit també el programa i l’enllaç a la inscripció per tal d’animar als agents de pastoral a imprimir aquestes dues pàgines i fer-ho córrer pels centres educatius; ja sigui en dos pòsters en forma dinA3 o bé imprimint-ho a dues cares en format dinA4 i plegar-ho per la meitat per tal de repartir-ho com a díptic.

Segueix l’acostumat apartat de “Ciberllambregades”, on es fa ressò de diverses iniciatives de les delegacions episcopals de pastoral juvenil, materials d’animació musical, la XVa Jornada de mestres i professors de religió de Catalunya, la 11a convocatòria del Premi Armengol-Mir o articles de premsa d’interès.

Finalitza aquest lliurament mensual amb l’oferta formativa amb inscripció oberta, tant els dos cursos de la FECC -“Visitar una església”, en col·laboració amb Catalonia Sacra, i “Mou la noviolència en l’educació”, en col·laboració amb Cristianisme i Justícia-, com també la darrera formació del programa “Capgirem l’àrea de religió”, que ofereixen conjuntament l’ISCREB i la FECC per a professors de religió: “Escape-church. Com aplicar la pedagogia dels escape-rooms a l’àrea de religió”.

Descarregar aquí:

https://drive.google.com/file/d/1tbVyzg9JWejZ3rtR-eb8VV0Wf0Gk1oak/view?usp=sharing

Consultar en línia aquí:

https://www.canva.com/design/DAEV6kYJ5tM/nQqob0jY0wBWiWMkwMGZrg/view?utm_content=DAEV6kYJ5tM&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=sharebutton

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.