Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Editorial Baula) Per tal d’aprendre i ensenyar a l’alumnat a fer servir eines gràfiques per expressar-se de manera visualment comprensible, Baula proposa un curs online de Visual Thinking per a la classe de Religió, a càrrec dels formadors Miryam Artola i Juanjo Fernández.

El Visual Thinking o el pensament visual, també anomenat aprenentatge visual, espacial o pensament d'imatge és una metodologia que utilitza el dibuix per generar idees, i les idees per generar dibuixos.

"Però si jo no sé dibuixar!", es diu molta gent. Per als formadors, “si saps fer un punt, una ratlla, un quadrat, un triangle, un cercle i un gargot, i estàs disposat a practicar, ja pots fer Visual Thinking”.

Les propostes de Visual Thinking són especialment interessants en l'àmbit de l'educació, i aplicables per a professorat i alumnat. No es necessiten coneixements específics de dibuix ni grans recursos materials i pot ser una gran eina per a l'educació presencial i online.

Pensat per al professorat de Religió, encara que interessant per a qualsevol educador, en aquest curs de quatre sessions formatives es plantejaran els fonaments del Visual Thinking, la pràctica pas a pas amb ajuda dels formadors i es descobrirà com aplicar-lo a la classe de Religió i en l'àmbit de la Pastoral, per sintetitzar continguts i apropar a l’alumnat a temes profunds, a valors essencials i, per descomptat, al coneixement de la història del poble de Déu.

Què inclou el taller?

El Curs de Visual Thinking té una durada de 8 hores, distribuïdes en quatre sessions els dimecres i divendres de 18 a 20 hores, a partir del 24 de febrer. Podeu obtenir més informació al següent enllaç.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.