Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Alba Sabaté –CR) Intocable, Especials, Els vulnerables, Samba, El sentit de la festa. I com aquests, tot un seguit de títols basats en l’empatia i la solidaritat configuren la trajectòria d’Éric Toledano i Olivier Nakache, guardonats aquesta setmana amb el III Premi de Cinema Espiritual.

Atorgat per la Consellera de Justícia, Ester Capella, en el marc de la XVII Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, el Premi reconeix la trajectòria de dos cineastes que han treballat de manera conjunta durant 25 anys en un setè art que aporta “comèdia, vulnerabilitat i sentit”. Així ho va assegurar durant l’entrega el director de la Mostra, el capellà Peio Sánchez.

La Consellera Capella va voler destacar com Toledano i Nakache “creen un relat que posa les persones al centre, i que ens impulsa a prendre partit; a perdre la por a enfrontar-nos als problemes i els dilemes i que és un cant l’empatia i la solidaritat”.

Els cineastes guardonats, que van participar a l’acte de dijous telemàticament, van agrair el reconeixement i van voler subratllar que “amb la crisi que tots estem patint, encara ens hem d’adonar més que hem d’avançar junts, de manera solidària. No podem deixar els més vulnerables de la nostra societat a un costat”. Adolfo Blanco, dels Cinemes Verdi i A Contra Corriente Films, va recollir l’estatueta en nom dels premiats.

El Premi de Cinema Espiritual de Catalunya s’atorga des del 2018 a destacats noms compromesos amb els valors i l’espiritualitat en les seves obres. Paco Arango, director de Lo que de verdad importa, va inaugurar el palmarès en la primera edició. L’any 2019, Javier Fesser, director de Campeones, es va emportar l’estatueta de l’estel de Betlem de la Sagrada Família, aportat per la Fundació Sagrada Família i ja símbol d’aquest esdeveniment.

L’edició 2020 de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya es desenvolupa virtualment fins al dia 30 de novembre, amb projeccions telemàtiques i títols disponibles a la plataforma Filmin. Les sessions programades a la Filmoteca de Catalunya, ajornades per les restriccions de la pandèmia, tindran lloc entre l’1 de desembre i el 5 de gener. La nova programació es pot consultar al mateix web de la sala.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.