Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Monestir de Sant Cugat) Joan Torra, Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya va fer la presentació dijous de l’encíclica del Papa Francesc sobre la fraternitat i l’amistat social a la Parròquia Sant Pere d’Octavià, al Monestir de Sant Cugat. La xerrada va tenir molt bona acollida i s’ha fet viral per la xarxa a través del Canal de YouTube del Monestir de Sant Cugat.

Torra va assegurar que el Papa ha estat valent a l’hora de dir coses com ara que la societat no pot funcionar si no té amor (tot i que ho adapta al llenguatge del món i parla d’amistat social); o quan diu que de vegades la justícia és la perversió d’allò que els poderosos fan per no haver de tenir cura de tots i de tothom; o bé quan demana diàleg per canviar les coses i per evitar que el diner ho domini tot.

En l’encíclica, el Papa Francesc analitza l’estat del món i les injustícies socials i anima tota la humanitat a reflexionar sobre la fraternitat, la justícia, el perdó i l’ús del nostre temps amb els més necessitats per transformar el món.

Segons Torra, el Papa Francesc s’ha convertit en l’únic referent ètic mundial, ja que és l’únic líder a qui tothom se l’escolta perquè el seu llenguatge és actual i el seu missatge deriva de la saviesa de la religió (catòlica, en aquest cas). Per això, va insistir Torra, pot fecundar tota la vida social, política, econòmica i contribuir a canviar un món que va molt malament i on es donen situacions dramàtiques com la dels refugiats.

Per Torra, l’encíclica proposa una forma de vida nova que acabarà tenint gust d’evangeli i contribuirà a crear un món obert a tothom, on no quedi ningú al marge i on el diàleg, l’amistat social i la reconciliació donin lloc a polítiques que estaran al servei del bé comú i de tothom.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.