Salta al contenuto principale

Immagine rimossa.

Sota l’encapçalament Una veu crida en el desert, el número de novembre del butlletí Llambregades de pastoral educativa entoma la preparació per a l’acció evangelitzadora de les escoles cristianes per a Advent i Nadal, tot fent una crida a enviar materials al mail pastoralfecc@gmail.com de cara al proper butlletí de desembre. Aquesta crida està oberta a tota la comunitat educativa, especialment als agents i responsables de pastoral dels centres, però també a l’àmbit editorial i altres institucions diocesanes o religioses que hi vulguin col·laborar. En un primer apartat de reflexió, amb el títol Un Advent passat per aigua, ens fem ressò de les morts provocades pel fet migratori i convidem a posar remei al “virus de la indiferència” a través de l’acció pastoral d’aquestes dates.

En l’apartat de les bones pràctiques pastorals, hi trobem tres experiències. La primera presenta la pregària comunitària online Activa’t amb Jesús, desenvolupada al centre Jesuïtes-Casp en resposta a l’actual situació pandèmica. La segona experiència ens presenta l’activitat i la formació interna desenvolupada per VolsJove, del centre Salesians-Mataró. Finalment, apareix una tercera experiència en relació amb l’acció pastoral desenvolupada pel personal no-docent de les institucions educatives a través del projecte musical Alef 2.9, vinculada a la Fundació Escoles Parroquials de l’Arquebisbat de Barcelona i a la Parròquia Santa Magdalena, d’Esplugues de Llobregat. Clou aquest apartat de bones pràctiques l’anunci de l’obertura de la 11a convocatòria del Premi Armengol-Mir, amb disseny renovat i localitzable també al site de pastoral ViviT.

Dins l’apartat de recursos, s’incorpora una nova fitxa de treball de la pel·lícula I still believe (que en castellà ha rebut el nom de Mientras esté contigo), elaborada per les col·laboradores del Departament de Pastoral de la FECC Assumpta Montserrat i Montserrat Claveras. Encara dins els recursos, apareix la secció-mosaic de les Ciberllambregades, on destaquen l’actualització de la secció Contes amb valors, el vídeo-clip d’educació en la interioritat Intimior: anar a les profunditats per saber acompanyar el món, la presentació del llibre sobre reflexió pastoral Tabor. El Déu amagat en l’experiència, de Josep Otón, i altres novetats en relació a la didàctica de la religió o la pastoral educativa.

Finalment es destaca, dins ja l’àmbit formatiu, la propera sessió del Seminari Permanent de Gestió de Xarxes Escolars, dedicada al tema de La classe de religió, on intervindran el Sr. Pere Micaló, Coordinador del Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió; el Sr. Pere Vilaseca, impulsor del Projecte de Cultura Religiosa de l’Escola Pia de Catalunya; i la senyora M. Mar Izuel, Directora titular del col·legi Montserrat de Barcelona. Tanca el butlletí la secció formativa de l’ISCREB+FECC per a professors de religió Capgirem l’àrea de religió.

El podeu descarregar aquí, veure online aquí, i consultar la resta de butlletins aquí.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.