Salta al contenuto principale

(Miquel Àngel Pérez) A Santa Coloma, en el lloc on el van matar, i davant de la tomba que el va acollir molts anys, se m’oprimeix una mica el cor. Aquí va donar mostres de l’amor suprem un pobre bon noi, víctima innocent de l’estupidesa i la ceguesa humana. Profundament creient en el Déu de l’amor, vivia com una tragèdia les difícils condicions de vida de la classe treballadora, i la seva llunyania de l’Evangeli de Jesús. Home de frontera, li hauria agradat que l’Església estigués més a l’abast dels que més patien, i que aquests tinguessin la llum i el suport de la fe. Quan tots dos van xocar, va donar testimoni d’amor als dos, en tots veia germans.

El món revolucionari el va matar físicament, sense pietat. El món guanyador, de nou amb la creu i l’espasa de la mà, van matar el seu esperit, al condemnar i no perdonar com va fer ell.

Ara és beat, la cerimònia s’ha mostrat com inoportuna, vells rancors reapareixen de nou. Ja ningú parla d’ell. Pobre Joan, de nou màrtir de la incomprensió de l’Església sobre el món, i de el món sobre la bondat de l’Evangeli.

Joan, patró dels perdedors per amor, dels bons sense recompensa, dels que donen i no reben, ara la teva fe i el teu testimoni d’amor brillen més que mai.

Joan, el teu gest és tan gran, que encara ens costa comprendre-ho. Dona’ns una mica de llum.

Miquel Àngel Pérez és rector de la parròquia de Santa Coloma de Gramenet i de Sant Miquel Arcàngel de Singuerlín.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.