Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR/Arrels Sant Ignasi) “Que les administracions executin un pla global per evitar que hi hagi persones dormint als nostres carrers de Lleida”. És una de les peticions del manifest que aquest dijous ha fet públic Arrels Sant Ignasi. Denuncien que a Lleida hi ha 872 persones sense llar gairebé un 20% més que l’any passat, de les quals 80 sense sostre. I alerten que durant la pandèmia han crescut les persones en habitatge insegur.

En el manifest ‘No tenir casa mata. Ningú sense llar’, l’entitat dels jesuïtes demana “avançar cap a una societat de les cures”, que protegeixi de forma especial “la vida de les persones més vulnerables” i que potenciï “valors com la solidaritat, la justícia, l’empatia i l’amor”.

L’entitat ho ha explicitat amb una cadena humana a la plaça la Paeria de Lleida, que ha comptat amb la participació d’alumnes de 1r i 2n del Cicle formatiu de grau superior d’Integració Social del Col·legi Episcopal. Arrels Sant Ignasi ha defensat el dret a l’habitatge de les persones sense llar i ha assegurat que “no tenir casa acaba degradant a la persona en la seva totalitat”.

Exclusió digital i burocràtica

Arrels Sant Ignasi, dels jesuïtes, assenyalen que “la pandèmia ha emfatitzat la importància de tenir una casa”. La situació s’ha agreujat amb persones que ja presentaven gran vulnerabilitat i fragilitat vivint al carrer o amb allotjaments precaris. En el servei d’alimentació constaten que la demanda d’aliments ha augmentat un 10% respecte l’any passat.

Denuncien “l’exclusió digital i burocràtica que pateixen les persones en situació de sense llar”. En concret, apunten que no es pot demanar cita prèvia a salut, i constaten trucades no respostes a les diferents administracions com ara el SOC, el SEPE o la Seguretat Social.

Amb aquesta campanya recorden que “l’habitatge és un dret humà universal”. I que aquest dret “és la porta d’accés a la resta de drets humans que garantitzen viure amb plena dignitat”. Ja el mes de juny, Arrels Lleida va traslladar al govern local la necessitat d’un lideratge a la ciutat davant l’exclusió social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.