Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR) No descarta visitar Manresa el 2021. El papa Francesc ho ha formulat per primer cop i sense mediacions en l’entrevista que ha concedit a la revista italiana Il Mio Papa en la versió en castellà. La visita coincidiria amb els 500 anys de l’estada de sant Ignasi en aquesta ciutat. També ho recull aquest dimarts Vatican News, amb un abstracte de la conversa original publicada en la primera revista dedicada exclusivament al papa Francesc.

La directora de la revista, Carmen Magallón, dedica bona part de l’entrevista als efectes del coronavirus, però també pregunta al pontífex per com prepara la celebració dels 500 anys de la conversió de sant Ignasi de Loiola. Francesc respon que no preveu fer “cap peregrinació per ara, ateses les condicions”, referint-se a l’actual pandèmia. Però també recorda que l’han convidat a Manresa i no descarta aquesta possibilitat: “Potser podré anar a Manresa, m’hi ha convidat, però no sé”, diu.

També hi afegeix que “la conversió de sant Ignasi és també un retrobament amb el cor” i apunta sobre la necessitat de “demanar el do de la conversió”. Manresa és la ciutat on sant Ignasi, fundador de la Companyia de Jesús, va escriure els Exercicis Espirituals.

El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ja va parlar d’aquesta opció amb els periodistes el 19 de setembre, en sortir de la reunió amb el pontífex per part de la cúpula de la Conferència Episcopal Espanyola. “Sobretot perquè ell no coneix Manresa” i “a un jesuïta això li crida”, va apuntar llavors el cardenal. El papa també va rebre una delegació de Manresa el mes de juny.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.