Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(URC) La Unió de Religiosos de Catalunya ha comunicat aquest dimecres el nomenat el jesuïta Llorenç Puig com a nou secretari general d’aquest òrgan de coordinació i formació de la vida consagrada, i la salesiana Maria Rosa Olivella, com a administradora de l’URC. Tots dos per a un primer quadrienni i d’acord amb els Estatuts de l’URC. La junta també ha nomenat Ana Mª Díaz, carmelita missionera, com a responsable de l’àrea de formació de l’URC. Aquests nomenaments es produeixen per la finalització del tercer quadrienni de Lluís Serra i Llansana, marista, en l’exercici d’aquestes responsabilitats.

Llorenç Puig i Puig és nascut a Barcelona i físic de formació. Va entrar al noviciat l’any 1998, a Saragossa. Després dels estudis de teologia a la FTC i el Centre Sèvres de París i les experiències de formació corresponents, va ser director de Cristianisme i Justícia fins l'any 2014, quan va passar a ser el Delegat de la Plataforma Apostòlica de Catalunya de la Companyia de Jesús, fins el 2020. Membre de la Junta de la URC des del 2014 al 2018 i del 2019 fins el 2020.

Maria Rosa Olivella i Solé és nascuda a Barcelona el 30 de desembre de 1944. El 1969 comença la vida salesiana (Institut Filles de Maria Auxiliadora) al servei dels nois i noies en diferents missions dintre la Província com a Mestre, Professora de BUP i Formació professional, Comunitat d’inserció, Coordinació provincial de pastoral, Provincial (1996-2001), Titular d’una escola i Ecònoma provincial (2007-2017).

Ana Mª Díaz i Martínez és nascuda a Barcelona. Té formació universitària en Filologia hispànica i francesa i en Ciències Religioses. Ha treballat en el camp de la docència a Catalunya, Romania i La Rioja. La seva activitat pastoral actual està centrada en l’acompanyament espiritual personalitzat, l'organització i realització d'Exercicis Espirituals en grup i individuals -modalitat intensiva, en la vida quotidiana i per Internet-, a la proposta i intervenció en xerrades i recessos per al creixement i personalització de la fe, a més del Diàleg Interreligiós i Cultural.

En la sessió celebrada aquest dimarts 28 de juliol s’ha nomenat Maria Rosa Olivella i Ana Mª Díaz, mentre que el nomenament de Puig com a nou secretari de l’URC va tenir lloc en la junta directiva celebrada l’11 de juny. La junta directiva agraeix al germà Lluís Serra la seva dedicació plena a l’URC durant aquest llarg període i als maristes les facilitats donades, així també al nou equip, que assumirà les seves responsabilitats a partir de 1 de setembre, i a les seves respectives congregacions por la disponibilitat al servei de la vida religiosa a Catalunya. Serra ha dirigit el butlletí informatiu Horeb, que al setembre va arribar a les 500 edicions. Després de 12 anys ha expressat el desig de poder finalitzar aquesta etapa el pròxim 31 d'agost.

La Unió de Religiosos de Catalunya (URC) és la conferència de superiors i superiores majors dels Instituts de Vida Consagrada i Societats de Vida Apostòlica amb presència a les diòcesis de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.