Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR) Com s'estan concretant i què im​pliquen les polítiques de Bolsonaro al Brasil? És la pregunta que abordarà l’Associació Araguaia amb el bisbe Casaldàliga el proper diumenge 29 de març a l’Escola Drassanes de Barcelona. La Trobada 2020 de l’entitat porta per títol ‘Brasil-món: resistir i transformar. Compromís i militància en temps de feixismes’ i comptarà amb les reflexions del periodista i activista social David Fernández, l’activista brasilera Maria Dantas i l’artista brasilera Priscila Barbosa.

Consideren que “comprendre el present a la llum de la història és un pas imprescindible per a transformar la realitat”. I és que el novembre de 2018 Brasil escollia un govern feixista. El seu president, Jair Bolsonaro, un capità retirat, fonamentava la seva campanya en l'agitació de l'odi a les minories i ho escenificava amb declaracions agressives cap als pobles indígenes, la població negra, els moviments socials o els col·lectius LGTBI.

En complir-se poc més d'un any de govern d'extrema dreta, l’Associació Araguaia vol conèixer directament com ho estan vivint els pobles indígenes, quin efecte estan tenint les decisions ultraliberals sobre els col·lectius minoritaris, sobre els drets socials, sobre l'estructura econòmica i sobre el medi ambient.

Amb la trobada miraran de trobar explicacions a l'ascens de l'extrema dreta arreu, des de la realitat llatinoamericana i arribant a casa nostra. I també el perquè la "utopia continua" i, els moviments, organitzacions i grups que defensen la llibertat i la vida també s'estenen arreu, amb noves fórmules i mètodes d'acció.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.