Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Escola Pia Catalunya) L’Escola Pia de Catalunya estrena material de Cultura Religiosa per a Primària. L’equip, procedent de diversos centres educatius, composat per Jesús Nieto, Carme Guardia, Maria Mercè Aixàs i Josefina Jou ha reelaborat el material de Cultura Religiosa, que han publicat Go Books. Aquest material, que neix de la revisió d’un material realitzat fa més de 10 anys també per professionals de l’Escola Pia, està a l’abast dels mestres de qualsevol escola que hi mostri interès. El treball anterior és utilitzat per la majoria de les escoles de l’Escola Pia però també pel Sindicat de mestres de l’escola pública o algunes escoles Vicencianes. A través de tres eixos: històries i personatges, signes i símbols i festes i celebracions, es treballen les tres religions monoteistes.

“La presència de l’ensenyament del fet religiós a l’escola respon, en primer lloc, a la importància que aquesta assignatura té dins l’educació, per tal que l’alumne pugui aconseguir un desenvolupament ple i integral de la seva personalitat. En aquest sentit, aquest projecte té en compte la realitat actual de les aules de Catalunya (que reflecteix la realitat del país) en què hi trobem la presència d’alumnes amb diverses tradicions religioses. Per aquesta raó aquest material treballa tant el cristianisme, com el judaisme i l’islam, i posa en relleu els elements comuns i els trets diferencials entre elles” expliquen els autors.

Material

Els elements que composen aquesta nova proposta són: la carpeta de l’alumne (que inclou 12 quadernets de treball independents) i una web que inclou les guies didàctiques per mestres, recursos com unes targetes de valors o materials complementaris i dues unitats de treball cooperatiu (Tradicions de Nadal i les figures del pessebre). Els autors destaquen aquesta proposta de treball per competències com una de les novetats, amb l’objectiu de treballar igual que treballen les altres matèries a l’aula actualment. D’altra banda, destaquen el treball de les diferents dimensions de la persona com l’espiritual o la social. A cada exercici, amb un petit símbol, es marca quina dimensió es treballa.

S’ha fet una forta aposta per un disseny modern i cuidat, amb unes il·lustracions boniques, que suposa un canvi visual espectacular comparat amb l’anterior edició.

Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.