Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Salesians/CR) A trenc d’alba del matí del 25 de juliol, festivitat de l’Apòstol Sant Jaume, el l’Inspector salesià de Bolívia Javier Ortiz comunicava la mort del salesià Lluís Carol i Soler

En el seu escrit, Ortiz comunicava que dos dies abans, Carol havia caigut en sortir de la seva cambra i s’havia fet una fissura al cap de l’húmer. El tractament mèdic prescrit li va permetre poder participar de tots els moments de la comunitat. “A la nit va sopar i pregar el rosari, com de costum. Va marxar en el silenci de la seva habitació, sense donar-hi cap problema i sense cap gest de dolor”, compartia sobre les últimes hores de Luis Carol.

Des de la Inspectoria de Bolívia s’agraeix al Senyor i a la seva inspectoria d’origen pel regal d’aquest coadjutor de vocació, lliurat al treball i a l’oració, silenciós, senzill i humil. Un salesià que estimava i imitava Don Bosco.

“Que el seu lliurament total al Senyor sigui llavor de vocacions per a germans coadjutors en les nostres inspectories. El vetllarem en el saló principal de la seu inspectorial i, al matí del 26 de juliol, serà l’enterrament al cementiri salesià de Don Bosco-Fàtima”, comparteixen des de Bolívia.

Nascut a Sant Mateu de Bages, Carol reconeixia en una entrevista per a Missioners.cat que aquesta religiositat profunda, unida a la religió catòlica dels primers missioners "ha format una base de fe bastant forta" a Bolívia. En aquesta entrevista, publicada l'any 2015, Carol repassava el seu itinerari vital i reflexionava sobre la seva missió com a salesià:

Lluis Carol (entrevista completa) from Observatori Blanquerna on Vimeo.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.