Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Bisbat de Lleida) Del 9 al 16 de juliol, la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat va celebrar la seva 72a Romeria a Montserrat, encapçalada pel seu president Josep Estruch i el consiliari Xavier Batiste.

Durant l’estada a la santa muntanya, els romers van compaginar les activitats culturals i de natura, amb els actes litúrgics a la basílica o el tradicional via crucis pel camí del calvari, el rosari o la visita als degotalls on hi ha les majòliques de les patrones i principals advocacions marianes de Catalunya, entre elles la Mare de Déu de l’Acadèmia.

També van assistir a xerrades de reflexió i espiritualitat montserratina, com la impartida pel rector del santuari i director de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat el Joan M. Mayol,  així com l’aportació del membre de junta de la Confraria Albert Puchol titulada “Què ens demana Déu” i l’experiència personal del camí vocacional del seminarista de la diòcesi de Lleida.

El diumenge 14 tingué lloc el dia de la Confraria de Lleida a Montserrat. Per aquest motiu la Confraria va organitzar un autocar per facilitar la seva assistència als confrares i lleidatans que es van sumar a la celebració. El nostre bisbe va presidir la Missa conventual a la basílica i va acompanyar als romers durant gairebé tota la jornada.

Finalitzada la celebració i després de cantar el Virolai, va ser el moment de la tradicional recepció de l'Abat Josep M. Soler amb els romers lleidatans, als quals va agrair la seva fidelitat amb Montserrat, així com les ofrenes de fruita i oli. L’abat va encoratjar a la Confraria a començar a preparar ja la commemoració de la 75a Romeria: “Encara falten dies, però és un xifra significativa que cal commemorar i celebrar. Cal anar-hi pensant”, digué l’abat. Tot seguit va oferir unes paraules de reflexió a l’entorn del lema pastoral de Montserrat per aquest any: “Maria causa de la nostra alegria”. En aquest sentit digué que a la nostra societat li falta alegria: “Maria és la causa de la nostra alegria per què ens ha portat Jesucrist”.

El bisbe Salvador, en unes afectuoses paraules digué que la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida, amb la seva Romeria i els actes que ha organitzat en honor de la Moreneta fa present l’alegria de Maria: “Això és molt bo i no ho heu de perdre mai”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.