Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Sant Joan de Déu) Tens un pis buit per rehabilitar però et falta temps i diners? T'agradaria rehabilitar el teu pis i, alhora, destinar al lloguer social? Es calcula que només a Barcelona hi ha més de 8.000 pisos buits, molts d'ells en mal estat. Així mateix 3.000 persones no poden accedir a un habitatge.

Per donar resposta a aquesta situació l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, Càritas Diocesana de Barcelona i Coop57 han creat un fons econòmic per dotar de finançament a aquells propietaris que vulguin reformar un habitatge i alhora posar-lo en lloguer per atendre a persones que es troben en situació d'exclusió residencial. La Fundació Mambré és la gestora d'aquest programa de rehabilitació.

Com funciona el Fons de Rehabilitació d’Habitatges?

El Fons de Rehabilitació d’Habitatges (FRH) és un fons econòmic per al finançament de reformes en habitatges buits. Amb l'acord del propietari, la Fundació Mambré utilitzarà els recursos econòmics del Fons per fer les reformes necessàries i tenir el pis en condicions per a ser llogat. Tot el treball tècnic i de seguiment serà gestionat per l'equip de Mambré. Un cop reformat, la mateixa Fundació serà la llogatera, destinant l'habitatge a persones o famílies vulnerables. La propietat cobrarà cada mes el lloguer acordat. Durant el temps necessari, resultat de la inversió feta en les reformes, es produirà una carència per compensar la despesa realitzada.

Una acció de responsabilitat social

El FRH és una de les estratègies que utilitza la Fundació Mambré perquè cada dia siguin menys les persones que es troben en situació d'exclusió residencial i puguin accedir a un pis, creant la seva pròpia llar. La llar, el nostre espai íntim, on vam crear les nostres relacions, on ens sentim a gust, on podem descansar ... molt més que un espai físic.

Actualment Mambré gestiona 250 pisos, donant servei a més de 600 persones. La Fundació es proposa durant 2020 trencar la barrera dels 300 pisos i estar dia a dia més a prop de les més de 3.000 persones que, només a Barcelona capital, es troben en situació de sense llar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.