Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Setmana de la Bíblia) Del 26 de novembre al 2 de desembre se celebra la III Setmana de la Bíblia, que culmina amb el Diumenge de la Paraula, que correspon al Diumenge primer d’Advent. La Setmana compta amb el suport de la Conferència Episcopal Tarraconense -els bisbes expressaran la importància de la Paraula de Déu en els escrits dominicals del diumenge 2 de desembre- i està promoguda per l'Abadia de Montserrat, l'Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l'Editorial Claret i Ràdio Estel-Catalunya Cristiana. El lema escollit per a aquesta segona edició és La Paraula és molt a prop teu (Dt 30,14). Durant aquests dies, la majoria de les diòcesis catalanes organitzen, d'una banda, un acte central -amb presència del bisbe- i, d'altra banda, moltes activitats sorgides des de les parròquies i escoles, de manera que es formi una xarxa que capilaritzi la Paraula i faci que s’estengui i es difongui. Es poden consultar tots els actes organitzats al web www.setmanadelabiblia.cat.

L’acte central d’aquesta III Setmana de la Bíblia tindrà lloc el dimarts 27 de novembre, a les 20h, a laBasílica de la Sagrada Família de Barcelona. Armand Puig, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, farà una meditació bíblica sobre La façana de la Passió de la Sagrada Família. L’acompanyarà a l’orgue Juan de la Rubia, que realitzarà improvisacions a partir del text. L'accés a l'acte és lliure.

El dia 21 de novembre de 2016, el Papa Francesc feia pública la Carta apostòlica Misericordia et misera amb ocasió de la clausura de l'Any Jubilar de la Misericòrdia. En el punt 7 de la Carta, Francesc assenyala que "Seria oportú que cada comunitat, un diumenge de l'Any Litúrgic, renovés el seu comprimis a favor de la difusió, coneixement i aprofundiment de la Sagrada Escriptura: un diumenge dedicat enterament a la Paraula de Déu per a comprendre la inesgotable riquesa que prové d'aquest diàleg constant de Déu amb el seu poble". El Papa afegeix que "caldria enriquir aquest moment amb iniciatives creatives, que animin els creients a ser instruments vius de la transmissió de la Paraula".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.