Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona/CR) Aquest dilluns ha tingut lloc la Solemne Missa Major de Sant Narcís, patró de la diòcesi i de la ciutat de Girona, a la Basílica de Sant Feliu de Girona. Francesc Pardo, bisbe de Girona, ha presidit la celebració i ha predicat l'homilia, en la qual ha manifestat que «Narcís era un cristià i bisbe amb l'exigència de viure la fe, d'anunciar-la i d'ajudar a viure-la als seus germans: aquesta és la missió de l'Església en tots els temps». Davant els nombrosos fidels i de les autoritats que hi han assistit, el bisbe de Girona ha volgut destacar que «el nostre petit o gran grup de deixebles és avui «la humanitat» que Jesús necessita per fer-se present i per actuar en els nostres pobles, viles i ciutats».

D'altra banda, el bisbe Pardo ha assenyalat que «vivim amb preocupació la situació política que tots coneixem i en relació al moment que viu el país». Concretament, «els cristians també sofrim per Catalunya i per tots els qui hi vivim: pels qui teniu la missió de legislar, governar i administrar, pels ciutadans, pels immigrats, pels qui estan privats de llibertat o lluny del país a causa del procés... Ens preocupa que les diverses concepcions polítiques es converteixin en col·lectius irreconciliables amb una dinàmica de confrontació constant i que dificultin la convivència. Ens preocupen molt especialment les situacions de pobresa real de moltes famílies».

En aquest context el bisbe de Girona ha assegurat que els cristians «estimem i volem servir el nostre poble assumint responsabilitats polítiques, sindicals, socials, culturals, esportives»

Pardo ha explicat que «cada cristià és ben lliure per actuar segons la seva consciència, però sempre cercant el bé comú», destacant que «com a Església, com a comunitat, ens cal promoure sempre els drets de cada persona, fomentar la convivència entre totes les persones, estar al costat dels qui sofreixen situacions injustes, sentir i ajudar a sentir que estimar significa també perdonar, senyal distintiu de l'amor; i pregar perquè entre tots construïm un país més lliure, més just, més fraternal segons el voler de Déu».

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.