Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(MEV) El Museu Episcopal de Vic (MEV) se suma, un any més, a la celebració del Dia Internacional dels Museus i a una de les seves principals activitats: la Nit dels Museus. El dissabte 19 de maig, el MEV obrirà les seves portes, des de 2/4 de 9 del vespre fins a les 11 de la nit, per oferir un viatge molt especial per cultures i tradicions ben diferents a través de diferents llenguatges: l'art, la dansa i la música. Amb la col·laboració de l'Escola de Música i Conservatori de Vic (EMVIC),l'Escola de Dansa Laia Baulenas i l'equip de professionals del MEV, els participants podran fer un viatge per les diferents sales que permetrà anar des de l'antic Egipte fins al món medieval, on cristianisme, món musulmà i judaisme convivien en una mateixa societat. La Nit de Museus, que té com a objectiu obrir els equipaments a nous públics amb activitats singulars i de valor afegit, és gratuïta.

Obres com la mòmia i el sarcòfag de Nadegaubastisred de l'antic Egipte (arqueologia), l'escena inspirada en una representació egípcia de l'arcàngel Miquel pesant les ànimes als laterals d'altar del Mestre de Soriguerola (romànic), el judaisme representat en el retaule de Jesús davant Pilat de Pere Serra (gòtic) o l'almorratxa d'inspiració musulmana (vidre) seran el punt d'encontre d'aquest viatge artístic multidisciplinari on l'art es maridarà amb les peces musicals dels diversos períodes interpretades per alumnes i professors de l'EMVIC i les coreografies d'Anna Sagalés de l'Escola de Dansa Laia Baulenas. Aquesta és la primera vegada que la Nit dels Museus del MEV incorpora la dansa.

Portes obertes per celebrar el dia internacional dels museus

El divendres 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus. Per celebrar la jornada, el MEV, igual com la gran majoria de grans equipaments museístics, farà jornada de portes obertes des de les 10 del matí fins a les 7 de la tarda.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. Cada cop són més els museus de tot el món que hi participen. El 2016 van ser més de 36.000 centres de 157 països diferents. Aquest 2018 se celebra la 41a edició que està dedicada al tema Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics, reconeixent les connexions que els museus estableixen amb la comunitat, el seu paisatge cultural o el seu entorn natural.

Museu episcopal de Vic

El Museu Episcopal de Vic (MEV) és un referent en l’art medieval català i exposa obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic (entre els segles XII i XV). El centre, amb un fons de més de 29.000 peces, disposa d’obres de primera línia en les seves col·leccions d'arqueologia, orfebreria, forja, vidre, ceràmica, arts industrials i decoratives, teixit i indumentària litúrgica, entre moltes altres. L’any 2002, el MEV va estrenar un nou edifici pensat per a una òptima conservació i exposició de les col·leccions.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.