Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

Find out more

(CR) L'església catalana condemna la violència que ha exercit aquest 1-O la policia i que ha causat més de 700 ferits. "La situació de violència que es viu avui a Catalunya és deplorable. Cal que s'aturi ja la violència i els enfrontaments". És el primer missatge que ha penjat al Twitter Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense que agrupa tot l'episcopat català.

Poc després el cardenal-arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha fet una nota amb el mateix contingut i sumant-se al missatge de l'arquebisbe Pujol. Un pronunciament que aposta per "trobar una sortida pacífica i democràtica. Encomanem-ho al Déu de la pau". Omella ha insistit també en demanar "diàleg i pregària".

També s'ha pronunciat el bisbe Francesc Pardo.

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, també ha condemnat "les actuacions violentes contra ciutadans pacífics d'avui" i ha demanat "serenitat i al diàleg"

La jornada i la interevenció policial s'ha saldat amb l'entrada a l'Escola Pia Sant Antoni de Barcelona, i càrreges davant del Fedac Horta i l'escola dels Jesuïtes Sant Gervarsi, també a Barcelona.

Mentre es va sumant altres condemnes:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.