Salta al contenuto principale
Catalunya Religió
Sant Benet i Vallbona

Find out more

(CR) Els monestir femenins benedictins i cistercencs que hi ha a Catalunya han publicat una declaració sobre el moment polític actual. La declaració suma alguns dels monestirs més rellevants del país: les benedictines de Sant Benet de Montserrat, de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona i de Sant Daniel de Girona, i les cistercenques de Vallbona de les Monges i de Valldonzella a Barcelona.

El text denuncia "l’ús de la força i la vulneració dels drets del govern i del poble català". I dona suport a les mobilitzacions per defensar "els drets legítims de la llibertat d’expressió, de la democràcia i de l’autodeterminació perquè totes les veus del poble català puguin ser escoltades".

La declaració està recolzada per les abadesses i les priores dels cinc monestirs. És la primera vegada que ho fan conjuntament.

Declaració conjunta dels monestirs benedictins i cistercencs femenins catalans

Davant la situació tan greu del nostre poble, les abadesses i priores dels monestirs femenins catalans de Sant Pere de les Puel.les, Sant Daniel de Girona, Sant Benet de Montserrat, Santa Maria de Vallbona de les Monges i Santa Maria de Valldonzella, com a deixebles de Jesucrist i compromeses amb el nostre poble:

-Expressem el nostre rebuig a l’ús de la força i a la vulneració dels drets del govern i del poble català.

-Donem suport a totes les persones que defensen els drets legítims de la llibertat d’expressió, de la democràcia i de l’autodeterminació perquè totes les veus del poble català puguin ser escoltades.

-Preguem per tot el que estem vivint, amb el desig que prevalgui la serenitat, el respecte i la pau.


Esperança Atarés, M. Assumpció Pifarré, M.del Mar Albajar, Anna M. Camprubí, Núria Illa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.