Salta al contenuto principale

El teòleg Gaspar Martínez ha publicat un extens article sobre quin hauria de ser l'acompanyament que reben aquelles persones amb un compromís polític d'arrel cristiana. En el text desgrana alguns dels trets que ha de tenir aquest acompanyament com "l'empatia, la valoració del compromís polític, el respecte a l'autonomia de la política, la necessitat de formació, o treballar l'espiritualitat de la vocació política". Gaspar Martínez és professor de la Facultat de Teologia de Vitoria i consiliari al Moviment d'Internacional d'Intel·lectuals Catòlics- Pax Romana.

El document defensa que "els cristians que s'impliquen en la vida pública amb un compromís polític d'arrel cristiana han de ser acompanyats eclesialment" i "independentment del partit polític en el què es trobin". També s'esmenten alguns reptes, com el món de les ciències biogéniques i la intel·ligència artificial, amb els seus desafiaments ètics.

L'estudi, que podeu llegir aquí, ha estat publicat per la revista de teologia i pastoral de la caritat, Corintios XIII, editada per Càritas Espanyola.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.