Salta al contenuto principale
2 Catalunya Religió Lun 3/07/2017

(Abadia de Montserrat) El professor d’orgue del Conservatori Superior de Praga Michal Novenko protagonitzarà el segon concert del VII Festival Internacional Orgue de Montserrat. Abat Cassià M. Just, in memoriam (FIOM 2017), que tindrà lloc el proper dissabte 15 de juliol, a les 21h, a la Basílica de Santa Maria, amb entrada lliure.

En el programa, Michal Novenko presenta música que mostrarà totes les possibilitats de l’orgue Blancafort. Es podrà escoltar J. S. Bach i també música escrita per a aquesta Basílica de Montserrat, concretament els Cinc Versos de mig registre del P. Miquel López (1669-1723), un dels grans representants del barroc català de l’Escola de Montserrat. Igualment, tal com és característic dels seus programes, no mancaran les improvisacions, en aquest cas sobre temes mallorquins i catalans.

Michal Novenko (Praga, 1962) va estudiar al Conservatori Superior i a l’Acadèmia de Música i d‘Arts de Praga, obtenint el títol superior de música, en les especialitats d’orgue, composició, teoria de la música i director d’orquestra. Va cursar estudis d’especialització en orgue i improvisació amb Jaroslav Vodrázka, en composició amb Frantisek Kovaříček, i va continuar la seva formació amb Jean Guillou (París), Helmut Rilling (Stuttgart) i Franco Donatoni (Siena). Ha guanyat diversos premis de composició i improvisació d’orgue.

Actualment és professor al Conservatori Superior de Praga i imparteix master class i cursos d‘especialització a nivell internacional. Com a organista, ha donat concerts arreu d‘Europa: Sion (Suïssa), Arezzo, Roma (Itàlia), Freiberg, Dresden, Worms (Alemanya), Warwick (Anglaterra), Klodzko, Wroclaw (Polònia); i, també, als Estats Units, a Mèxic, a Israel i a Sud-àfrica. Com a compositor, ha escrit obres per a orquestra, orgue, música de cambra i música sacra. Moltes de les seves composicions són interpretades per concertistes europeus. Com a estudiós i investigador dels orgues històrics ha realitzat nombrosos enregistraments per la ràdio i per la TV. La seva extensa discografia inclou CDs enregistrats amb orgues històrics de les Illes Balears (Santanyí i Maó).

Temàtica
Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.