Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR/Passanant) El vot de poble és un signe religiós i d'identitat. Arrela les persones al territori. En aquest petit indret de la Conca de Barberà, el ritme el marca l'agricultura de secà. I la fe s'alimenta de tradicions també molt pausades. Parlem de Passanant i de la festa de la Mare de Déu.

Hem recollit en vídeo aquesta singular celebració. Un espai conquerit i preservat pels veïns. La cobla acompanya la processó, l'orgue fa la missa solemne, hi ha sardanes i venda de records en favor, és clar, de les obres de restauració del Santuari de la Mare de Déu.

I és que la comunitat parroquial de Sant Jaume malda per trobar patrocini. Per primavera van inaugurar la nova fase d'una restauració molt costosa, coincidint amb la festa votada, del 12 de maig. Han descobert i arranjat les pintures originals del creuer. I volen continuar. Són un exemple de tenacitat. Fins on poden empènyer els feligresos d'un municipi d'un centenar i mig d'habitants per conservar el patrimoni religiós?

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.