Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR/Terrassa) Escolta amb atenció, detecta necessitats i acompanya amb actitud de servei. Són trets bàsics d'un bon líder. ESADE, l'escola de negocis dels jesuïtes, i la Cova de Manresa han llançat una proposta al conjunt de diòcesis amb seu a Catalunya per formar en lideratge els rectors de les parròquies. I el bisbat de Terrassa és el primer que s'hi ha sumat. Fins a 33 capellans diocesans i el mateix bisbe participen d'aquesta formació que és pionera a Catalunya. Les sis sessions del curs van orientades a promoure millors lideratges dins de les comunitats cristianes.

Lideratge és una forma moderna de dir el que l'Església ha fet sempre, que és la tasca pastoral” afirma Josep M. Rius-Brescó, coordinador del curs i professor d'ESADE. Li hem preguntat com és un bon líder, com és un bon pastor. Ens en parla en aquesta entrevista en vídeo, on analitza el repte de conjugar, de forma respectuosa, el ritme d'una Església que té “una inèrcia de dos mil anys” amb “els mons actuals que estan ultra-accelerats”.

El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz, és el primer alumne inscrit al curs: “Jesús és el gran pedagog que ens ensenya també l'organització i la gestió i com viure aquestes actituds profundes”, explica. I el professor Carlos Losada situa quina diferència hi ha entre formar líders empresarials i rectors que han d'exercir un lideratge pastoral.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.