Salta al contenuto principale
2 Catalunya Religió Mar 15/11/2016

Find out more

Arxius adjunts
Documento
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de TarragonaSota el títol 'Anno Domini', el cap de setmana del 17 i 18 de desembre a la tarda el passeig Arqueològic de Tarragona serà l’escenari d’una proposta de reconstrucció històrica única. Un pessebre vivent diferent, organitzat conjuntament per l’Associació Bíblica de Catalunya i el Museu Bíblic Tarraconense, que transportarà al públic a la Judea del segle I. El visitant passejarà entre legionaris romans, coneixerà els savis o reis mags vinguts de l’orient en camells, contemplarà els pastors guardant el ramat i descobrirà com era la casa on va néixer Jesús de Natzaret.

Segons el director del Museu Bíblic, Andreu Muñoz, l’objectiu d’aquesta proposta és mostrar amb el major rigor possible els fets de l’època. “Creiem que serà un revulsiu important per a la ciutat adreçat principalment a un públic adult que l’ajudarà a entendre el fet històric del Nadal”, ha afirmat Muñoz.

Accedint pel passeig Arqueològic, a la via de l’Imperi Romà, els visitants, sota el guiatge d’un monitor, presenciaran un total de nou quadres escènics –comptant un audiovisual inicial– com l’anunciació a Maria, el viatge dels savis o reis mags, el naixement, el cap a Betlem o la fugida a Egipte, entre d’altres. Cada quadre anirà acompanyat d’una explicació enregistrada que combinarà la narració evangèlica amb l’explicació històrica. La durada aproximada de cada passi, que es representarà tant en català com en castellà, és de cinquanta minuts.

El recorregut finalitzarà a la Porta dels Socors, al Passeig Torroja. Abans, però, hi haurà una mostra d’artesania procedent de Betlem i els beneficis recaptats es destinaran a Càritas de Terra Santa. El preu de l’entrada és de 10 euros –gratuïta per als menors de tres anys– i es podrà adquirir a partir de finals de novembre a tots els centre de El Corte Inglés.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Immagine
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.