Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR) La Jornada anual del Grup Sant Jordi comptarà aquest any amb les aportacions principals del filòsof Josep Maria Esquirol i del teòleg Xavier Morlans. Precisament aquest dimarts s’ha fet públic el Premi Nacional d’Assaig de 2016 per a Josep Maria Esquirol. El premi que atorga el Ministeri de Cultura reconeix el seu darrer llibre, La resistència íntima: assaig d'una filosofia de la proximitat.

Dins de la Jornada sobre "Déu: filosofia i conversió” Josep Maria Esquirol parlarà sobre "Pensar Déu des de la filosofia, avui". Per la seva banda, Xavier Morlans, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i consultor del Pontifici Consell per a la promoció de la Nova Evangelització, parlarà de "La conversió com a esdeveniment i la maduresa cristiana com a procés”. La jornada es farà el 12 de novembre a Barcelona.

Seguint el programa habitual d’aquesta Jornada anual, després de les ponències del matí a la tarda es farà una taula rodona sobre el tema de la sessió. Hi intervindran Antonieta Mateus, directora del Col·legi Episcopal de Lleida, professora de la Universitat de Lleida; Tomás Padrós, professor del Col·legi Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat i membre de l'equip laïcal de la iniciativa "Vine i veuràs; Conxita Gómez, monja benedictina, majordoma del Monestir de Sant Benet de Montserrat, i Susana Fernández, psicòloga clínica, agnòstica, treballa amb dones a la presó, dirigeix programes terapèutics de ràdio en quatre presons de dones de Madrid i Castella i Lleó. La taula està moderada per la periodista de CatalunyaReligió.cat, Glòria Barrete.

La cita anual que convoca el Grup Sant Jordi és una iniciativa per construir un espai central de l’Església catalana. Més enllà de les ponències i debats, vol vertebrar una xarxa de complicitats entre els assistents i amb altres cristians convidats de Madrid, Euskadi, el País Valencià, les Illes Balears i altres indrets de l’Estat.

L’any passat es va examinar des de la perspectiva de l’Islam i del cristianisme l’aportació que poden fer les religions com a espai de sensatesa i llibertat, coincidint amb els primers atemptats a París. El Grup Sant Jordi va ser fundat pel bisbe Joan Carrera i fa dotze anys van posar en marxa la jornada anual.

La Jornada és oberta amb inscripció prèvia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.