Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(CR) El programa contra la pobresa infantil #Invulnerables convoca per al proper 23 de setembre la primera jornada pedagògica al Caixafòrum de Barcelona. Amb l'objectiu de parlar sobre la igualtat d'oportunitats i l'educació avui, la jornada aglutinarà diverses ponències i tallers en què destaquen noms com Francesc Torralba, doctor en Filosofia i Teologia, César Bona, l'únic espanyol candidat al 'Nòbel' dels professors, Jordi Riera, catedràtic en Pedagogia Social per la Universitat Ramon Llull i expert en col·laboració publicoprivada en la lluita contra l'exclusió, Maria Vallès, directora de la Fundació FC Barcelona, o sor Lucía Caram, dominica i ànima de la Fundació Rosa Oriol, entitat capitana del projecte #Invulnerables.

#Invulnerables és un programa que aposta pels nens i la família, amb recursos, valors, creació de xarxes cooperatives, amb un significatiu impacte territorial, encaminat a garantir la igualtat d'oportunitats i amb l'objectiu de trencar el cercle de la pobresa que deixa marginades a moltes persones per causes que són evitables. Per fer-ho, el projecte tria vuit zones de Catalunya, en funció dels Indicadors de risc de pobresa i exclusió social, presentats el mes d'octubre del 2015 pel Departament de Benestar Social i família i l' Institut d'Estadística de Catalunya: indicadors de renda, de desocupació, de protecció social i de demografia.

Aquest programa pilot s'adreça als infants, joves i les seves famílies que viuen en un context de vulnerabilitat. Aquesta intervenció haurà de donar resposta, en un primer moment, a les necessitats bàsiques no cobertes, oferint acompanyament i suport integral a la família, i orientació a pares i mares.

En els propers mesos està previst que el papa Francesc rebi al Vaticà una delegació de Manresa del projecte #Invulnerables que desenvolupa la Fundació Rosa Oriol, encapçalada per la seva impulsora, sor Lucia Caram. Serà la manera amb què Francecs donarà suport a aquest projecte a Catalunya.

Sumant esforços

La jornada, presentada pel periodista Josep Vives, actual portaveu del FC Barcelona, començarà a 1/4 de 10 del matí amb les intervencions de Marc Simón, director corporatiu de l'Àrea Social de la Fundació Bancària la Caixa; Maria Vallès, directora de la Fundació FC Barcelona, i sor Lucía Caram. A 3/4 de 10, César Bona, mestre i Global Teacher Prize, parlarà de "Les escoles que canvien el món". A 2/4 d'11, Jordi Riera, catedràtic en Pedagogia Social per la Universitat Ramon Llull, tractarà sobre "L'acció socioeducativa en xarxa que pot canviar el seu món".

A mig matí es reprendrà la jornada amb una taula rodona sobre aspectes de la proposta educativa #Invulnerables. Maria Vallès parlarà d'"Educar en valors-Fundació FC Barcelona"; Montse Buisan, directora del departament de Lluita contra la pobresa i humanització de la salut de la Fundació Bancària la Caixa, tractarà el programa "CaixaProinfància"; i Pilar Izquierdo, coordinadora d'Invulnerables a Manresa, parlarà d'aquest programa. Moderarà la taula Gabriel Prat, membre del patronat de la Fundació Rosa Oriol.

A 2/4 d'1 del migdia, Francesc Torralba, director de la càtedra ETHOS de la Universitat Ramon Llull, parlarà de "La força de la vulnerabilitat". Seguidament hi haurà dinar i, a la tarda, quatre tallers.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.