Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

Find out more

Arxius adjunts

(Monestir de Poblet) Aquest dimarts s'ha presentat el IV Festival de Música Antiga de Poblet, que tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 d’agost. La programació destaca l'absència de fronteres entre les músiques de diferents cultures. Les entrades ja són a la venda.

Seran tres nits consecutives d'aquest festival que organitza el Monestir de Poblet, en col·laboració amb la Fundació CIMA i l'Obra Social "la Caixa", amb el mestre Jordi Savall com a director artístic. I aquesta vegada s'estrenarà nou emplaçament per als concerts: s'alternarà la Plaça de l'Església amb l'Antic dormitori dels monjos.

Durant la presentació el mestre Savall ha destacat molt especialment el nexe comú entre els tres concerts d’aquest any “el diàleg intercultural i interreligiós”, ja que “la música de totes les èpoques és essencial per a la vida humana”. Savall ha recordat que “les migracions són una constant de la vida quotidiana al llarg de la història” i, de fet, “la cultura occidental existeix gràcies a la influència de totes les cultures que hi han estat a prop”.

El músic, que aquest cap de setmana va oferir un concert solidari al camp de refugiats de Vasilika (Grècia), s’ha referit a la situació d’aquestes persones, assenyalant que “és sorprenent que siguem capaços de tenir milers de persones en unes condicions absolutament insuportables”. “No podem ignorar que això només es pot resoldre si tots els europeus aixequem la veu demanant una solució”, ha conclòs.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.