Salta al contenuto principale
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) Les causes de Pere Casaldàliga segueixen teixint complicitats. Aquesta vegada seran les protagonistes del cicle d'activitats 'Rebels amb causa' que ha començat aquest dimecres i que s'allargarà fins el proper 29 de juny al Centre Cultural de Terrassa. L'entrada és lliure.

“Diguem no, diguem prou, siguem sensibles a la injustícia, no podem esperar més” apunta Josep-Maria Font, de la Fundació Torre del Palau. Aquesta entitat, dins del seu projecte de cooperació Ajut a Estudiants el Tercer Món (AETM) i junt amb Vida i Pau, han organitzat el cicle.

Fotografia, ficció, llibres, conferències, debats, documentals i poesia convidaran a reflexionar i a conèixer millor les causes del català de Balsareny que va optar per Sao Fèlix do Araguaia. “Realitats de lluita i compromís per un món més solidari”, recorda Font.

Entre les diverses activitats programades, aquest dilluns el periodista David Fernàndez, la benedictina Teresa Forcades i el director de Justícia i Pau de Barcelona Eduard Ibáñez participaran en una taula rodona sota el títol 'Amb persistència plantem cara sense por, diguem no', que moderarà el periodista Manel Sarrau.

El programa també es basteix amb el fotoperiodista Joan Guerrero, els periodistes Francesc Escribano i Mònica Terribas, els actors Clara Segura, Eduard Fernández i Kai Puig, el director de la Casa Amèrica Catalunya Antoni Traveria, el claretià Joan Soler, l'editor i polític Eduard Fornés i la presidenta de l'Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga Glòria Casaldàliga.

El projecte AETM

Des que va néixer a Terrassa l'any 1990, el projecte AETM de la Fundació Torre del Palau ha ajudat 727 estudiants de diversos països d'Àfrica, Àsia, Centre i Sud d'Amèrica. Es tracta d'una iniciativa que vol coresponsabilitzar els joves per tal de “dotar el país de quadres intermedis que integrin la trama sociolaboral del país”, diu el seu director Josep-Maria Font. Actualment col·laboren amb Guatemala.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.